пʼятниця, 26 лютого 2021 10:17

Зеленський подорослішав - нардеп

Зеленський подорослішав - нардеп
Питання в тому, наскільки Зеленський буде послідовним. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський стає прозахідним і це неминуче. Про це сказав народний депутат від "Голосу" Сергій Рахманін.

На запитання про те, як сильно змінився Зеленський, чому сприяв закриттю проросійських телеканалів і вперше збирається проводити військовий парад, Рахманін виданню НВ відповів: "Президентський пост саме так і тисне. Була еволюція Леоніда Кравчука, він не був таким вже державником на початку свого президентства, ще очевиднішою була еволюція Леоніда Кучми, який першим поставив питання про членство України в НАТО".

Навіть Віктор Янукович став "відверто менш проросійським вже через пів року на посаді".

"Одна справа мати проросійські погляди, інша — бути людиною, яку в Кремлі вважають васалом", - сказав Рахманін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медіахолдинг Медведчука перефарбовується на новий телеканал

Однак трансформацію Зеленського депутат не схильний називати еволюцією. "Він просто трохи подорослішав, - констатує нардеп. - Як і його попередники, він стає прозахіднішим, ніж на початку свого президентства, і це неминуче".

І навіть якщо мотиви теперішніх дій президента більше пов'язані з його вузько політичними меркантильними інтересами, "вони раптово можуть послужити державі".

"Питання в тому, наскільки послідовним він буде і чи прийматиме глибші предметні рішення, чи не зупиниться. А головне — наскільки він упевнений у своїй правоті. Бо найстрашніше в політиці — бути не політиком зі знаком мінус, а бути нікчемним політиком, не здатним на вчинок.

Величезна кількість політиків минулого — від Рузвельта до де Голля — здійснювали такі вчинки, що громадські ідеалісти ніколи б за них не проголосували. І все-таки вони були ефективними політиками".

2 лютого президент запровадив у дію рішення РНБО, яким фактично заблокував діяльність 3 телеканалів – "112", Newsone та ZIK. Персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи застосовуються, зокрема, до Тараса Козака та юридичних осіб.

Докази антиукраїнської діяльності NewsOne, ZIK і "112" збирали 8 місяців, розповів секретар РНБО Олексій Данілов.

За повідомленням ЗМІ, підставою для запровадження санкцій проти Тараса Козака і пов'язаних з ним юридичних осіб стало розслідування, проведене спецслужбами України. Під час якого встановлено, що схеми з постачання вугілля з окупованих територій сприяють фінансуванню тероризму.

19 лютого РНБО запровадила санкції проти співголови ОПЗЖ Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко. Обмеження застосували в рамках кримінального провадження щодо фінансування тероризму. Його розслідує СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський подорослішав - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути