четвер, 21 травня 2020 18:14

Зеленський підписав "антиколомойський" закон

Зеленський підписав "антиколомойський" закон
Після затягування закону спамом правок, його все таки ухвалили. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський підписав закон про удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності. Документ є вимогою МВФ.

Про це спочатку повідомили ЗМІ. Потім інформація з'явилася на сайті президента.

Закон передбачає, що колишні власники банку, інтереси яких були порушені через виведення фінустанови з ринку, можуть отримати відшкодування збитку лише грошима. Рішення суду не може стати причиною для повернення банку його ексвласникам. Ухвалення закону було умовою продовження співпраці України з Міжнародним валютним фондом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший транш МВФ отримаємо до кінця травня - Шмигаль

"Документ передбачає комплекс змін для вдосконалення діяльності банків, зокрема шляхом зміцнення корпоративного управління, та врегулювання особливостей судового провадження у справах щодо виведення банків з ринку.

Крім того, запроваджуються оновлені механізми виведення банків з ринку, спрямовані на удосконалення ліквідаційної процедури та задоволення вимог якомога більшої кількості кредиторів банку, що ліквідується, а також удосконалення механізмів можливої участі держави у виведенні банку з ринку. Такий крок сприятиме надійності та стабільності банківської системи, відновленню довіри до неї з боку вкладників і кредиторів.

Реалізація положень закону допоможе підвищити якість та ефективність виконання Національним банком своїх функцій у сфері банківського регулювання та нагляду, завершити процедури виведення банків з ринку/ліквідації тих банків, рішення щодо яких скасовані судами", - повідомляє сайт глави держави.

Закон називають "антиколомойським". Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов були власниками Приватбанку. Банк націоналізували у грудні 2016 року.

Раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що Україні потрібна допомога МВФ. За словами глави держави, є домовленість про мінімум $8 млрд.

Низка народних депутатів, зокрема з фракції "Слуга народу", подали до закону понад 16 тис. правок.
Зараз ви читаєте новину «Зеленський підписав "антиколомойський" закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути