середа, 22 вересня 2021 20:40

Зеленський обговорив цифровізацію з президентом Microsoft

Зеленський обговорив цифровізацію з президентом Microsoft
Зеленський у Нью-Йорку зустрівся з президентом корпорації Microsoft Бредом Смітом. Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський у Нью-Йорку зустрівся з президентом корпорації Microsoft Бредом Смітом.

Він розповів про здобутки України у цифровізації та перспективи розвитку національного ринку ІТ, повідомляє Офіс президента.

"Ми зацікавлені в подальшому розширенні присутності корпорації Microsoft в Україні та поглибленні співпраці в контексті цифрової трансформації нашої країни. Ми будуємо цифрову державу, і нам надзвичайно важливо, щоб дані українців зберігалися на хмарних сервісах на території України", - сказав Зеленський.

Зеленський і Сміт обговорили залучення Microsoft до розробки системи електронного голосування на виборах та продуктів з використанням штучного інтелекту.

Обговорили налагодження взаємодії у сфері розробки антикорупційних програм для органів влади в Україні, кібербезпеки та протидії дезінформації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зустрівся із президенткою Єврокомісії: про що говорили

Зеленський закликав компанію розглянути можливості для створення інфраструктури дата-центру Azure в Україні. Запросив Сміт відвідати нашу країну.

У середу, 22 вересня, президент Володимир Зеленський у Нью-Йорку зустрівся з генсеком ООН Антоніу Ґутеррішем у рамках 76-ї сесії Генасамблеї ООН. Глава держави наголосив, що Україна готова підтримувати зусилля генсека ООН, зокрема в питанні реформування Організації та зміцненні її ролі у подоланні глобальних викликів.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський обговорив цифровізацію з президентом Microsoft». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути