Ексклюзиви
пʼятниця, 29 листопада 2019 17:14

Зеленський: "Ніхто не дозволить зливати справи Майдану"

Зеленський: "Ніхто не дозволить зливати справи Майдану"
Прокуратура буде орієнтована на суспільство, каже Зеленський. Фото: Reuters

Президент Володимир Зеленський каже, що відбувається реальна реформа прокуратури.

Про це він заявив у п'ятницю на урочистостях з нагоди Дня працівників прокуратури.

"За ці роки слово "прокурор", на жаль, набуло в Україні негативного, майже нецензурного значення. У звичайних людей слово "прокурор" асоціюється не з верховенством права або законністю. А з дорогими автівками, віллами, яхтами та коштовностями.

Стратегічне завдання генерального прокурора і його команди - змінити це раз і назавжди. Впевнений, що вам (прокурорам. - Gazeta.ua) це під силу. І цей процес уже розпочали", - заявив президент.

За словами Зеленського, "вперше за часи Незалежності відбувається не імітація реформи, а реальні зміни, які стосуються всіх рівнів прокуратури". Він згадав, що прокурори пройшли два етапи атестації.

"Україна нарешті отримає справедливу, орієнтовану на суспільство прокуратуру. Яка буде прикладом для всіх інших органів правопорядку", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Рябошапки набрали в рота води з приводу підсанкційного Портнова

Також він згадав про справи Майдану.

"Незважаючи на те, що з 20 листопада прокуратура позбавлена функції слідства, ви маєте продовжувати на належному рівні здійснювати процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях інших органів.

Насамперед це стосується злочинів, скоєних на Майдані Незалежності у 2013-2014 роках. Окремо зауважу, що 3 грудня першим питанням порядку денного Верховної Ради будуть дуже важливі зміни до закону про Державне бюро розслідувань. Ніхто не дозволить зливати справи Майдану", - заявив Зеленський.

Суддя Печерського районного суду міста Києва Світлана Волкова, яка відпустила з-під варти фігуранта справи про розстріл 48 активістів Майдану, командира "чорної роти" спецпідрозділу "Беркут" Дмитра Садовника, відновилася на посаді.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський: "Ніхто не дозволить зливати справи Майдану"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути