понеділок, 26 вересня 2022 05:27

Зеленський не виключив, що ядерні погрози Путіна зовсім не блеф

Зеленський не виключив, що ядерні погрози Путіна зовсім не блеф
Зеленський: раніше Путін міг блефувати, але тепер у нього інші завдання. Фото: president.gov.ua

На думку президента Володимира Зеленського, ядерні погрози, які поширює російський президент Володимир Путін, можуть виявитися не блефом, а страхітливою реальністю.

Завдання Путіна - налякати світ, зараз він робить тільки перші кроки в справі ядерного шантажу, розповів Зеленський в інтерв'ю CBS News.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клімкін оцінив ймовірність застосування Путіним ядерної зброї

Український лідер зазначив, що якщо раніше Путін дійсно міг блефувати, зараз перед ним стоять інші завдання, тому загроза ядерної атаки може бути цілком реальна.

"Я думаю, що світ стримує його і стримує цю загрозу. Нам потрібно продовжувати тиснути на нього і не дозволяти, щоб він продовжував" - резюмував він.

21 вересня Путін, звертаючись до росіян, заявив, що країни Заходу нібито влаштували "ядерний шантаж" Росії. І сказав, що РФ готова "використовувати всі наявні у себе засоби".

При цьому західні країни не піддаються на ядерні загрози агресора. У Пентагоні вже запевнили, що ядерний шантаж РФ ніяк не позначиться на підтримці України. А нова прем'єр-міністр Великобританії Ліз Трасс заявила, що Британія і союзники не піддадуться на путінські погрози та замість цього посилять тиск на РФ.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський не виключив, що ядерні погрози Путіна зовсім не блеф». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути