пʼятниця, 06 вересня 2019 13:26

Зеленський не підтримав легалізацію зброї

Зеленський не підтримав легалізацію зброї
Легалізація обігу в державі зброї - передчасна, каже президент. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський відхилив петицію з вимогою законодавчо затвердити право громадян на самозахист.

"Легалізація обороту в державі зброї видається передчасною, а тому не може бути підтримана", - йдеться у відповіді президента, пише LB.ua

Зеленський нагадав, що в Україні триває розпочата Росією війна, у результаті якої в незаконний обіг потрапила велика кількість зброї.

На думку президента, необхідно уникати виникнення "додаткових причин і умов для легковажного і зневажливого ставлення до людського життя".

Петицію подали 22 серпня від імені голови наглядової ради Всеукраїнської громадської організації "Українська асоціація власників зброї" Георгія Учайкіна.

Прихильники легалізації зброї заявили: Конституція гарантує право громадян на захист, "у тому числі із застосуванням зброї". Тому вони просили Зеленського ініціювати розгляд у парламенті законопроєкту про регулювання обігу зброї серед цивільного населення.

2015-го одну петицію за легалізацію зброї вже направляли президентові Петру Порошенку, але жодного результату це не дало. Порошенко заявляв, що він проти легалізації зброї та за ускладнення процедури її реєстрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легалізувати "вогнепал" і проституцію – Луценко шокував заявою

Раніше радник команди президента з політичних питань та один із головних ідеологів партії "Слуга народу" Микита Потураєв заявляв, що в Україні потрібно врегулювати питання володіння зброєю. За його словами, потрібен відповідний закон.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський не підтримав легалізацію зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути