четвер, 15 квітня 2021 22:39

Зеленський не перетне жодної червоної лінії - Кулеба

Зеленський не перетне жодної червоної лінії - Кулеба
Україна має підтримку міжнародних партнерів, каже Кулеба.

Президент України Володимир Зеленський не перетне жодної червоної лінії в завтрашніх переговорах. Про це сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Між президентами України та Франції завтра відбудеться відверта розмова. І запевняю, що президент не поступиться жодною принциповою позицією України й не перетне жодної червоної лінії, захищаючи наші інтереси.

Розмовляти з французами потрібно. Вони - важливий міжнародний гравець і учасник "Нормандського формату".

Приєднається пані Меркель, яка виступила з чіткою заявою. Настільки чіткою, що Росія була змушена спростовувати цю заяву. Меркель однозначно закликала Путіна припинити нарощування збройних сил на кордоні з Україною", - сказав міністр в ефірі телеканалу "1+1".

"У разі, якщо, Боже борони, активні й масштабні бойові дії відновляться, то в нас буде конкретна, предметна військово-технічна допомога від низки наших партнерів. Яка суттєво зміцнить обороноздатність України й дасть нам змогу відбити наступ агресора.

Україна отримує й отримуватиме ще більшу військово-технічну підтримку - конкретну зброю, розвідувальні дані, технології, які зміцнять українську здатність захищатися", - також заявив Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США запровадили нові санкції проти Росії

"Ми готові провести повноцінний саміт "Нормандської четвірки" й говорити з Путіним у цьому форматі безпосередньо. Але Російська Федерація уникає такого формату", - сказав міністр.

Завтра Володимир Зеленський відвідає Францію. До переговорів з Еммануелем Макроном долучиться Ангела Меркель. Це будуть повноцінні переговори у форматі N3, з повідомлень ЗМІ.

З різних регіонів РФ під виглядом контрольних занять російські збройні сили нарощують війська поблизу державного кордону України - на півночі, сході та півдні, заявляв головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак.

Країни "Великої сімки" закликали РФ припинити провокації на кордоні з Україною.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський не перетне жодної червоної лінії - Кулеба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути