понеділок, 11 січня 2021 16:12

Зеленський: Не можемо дозволити зростання тарифу на газ

Зеленський: Не можемо дозволити зростання тарифу на газ
Виконувач обов'язків міністра енергетики представив план із зниження тарифів га газ. Фото: pixabay.com

Президент Володимир Зеленський поставив ще одне завдання уряду: терміново розв'язати питання з тарифами на газ для населення. Про це в понеділок повідомив сайт президента.

У нараді брали участь прем'єр-міністр Денис Шмигаль, тимчасовий виконувач обов'язків міністра енергетики Юрій Вітренко, міністри фінансів Сергій Марченко, соціальної політики Марина Лазебна.

"Тарифи на газ для населення мають бути справедливими. Ціна на газ зростає на ринку через погодні умови та інші причини, які склалися в Європі, і ми не можемо дозволити зростання ціни для наших громадян", – заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці блокують рух транспорту через підвищення тарифів

Вітренко представив попередній план суттєвого зниження тарифів на газ та встановлення ціни, яка була б справедливою з точки зору споживача.

Рішення, які обговорювалися на енергетичній нараді, передбачають також збереження макрофінансової стабільності, розвиток чесної конкуренції на ринку та допоможуть уникнути фінансового дисбалансу, повідомляє сайт глави держави.

З початку 2021 року в Україні зросли тарифи на тепло та електроенергію. Також з 1 січня 17 газорозподільчих компаній підвищили тарифи на послуги.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський: Не можемо дозволити зростання тарифу на газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути