понеділок, 12 жовтня 2020 12:49

Зеленський назвав загибель військового на Донбасі "перемогою"

Зеленський назвав загибель військового на Донбасі "перемогою"
Володимир Зеленський розповів про перемир'я на Донбасі. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що за 75 днів перемир'я на Донбасі загинув тільки один військовий, і назвав це "перемогою".

За час президентства (Зеленського, - Gazeta.ua) вдалося повернути з полону 140 українців, серед яких не тільки військові, але і журналісти, волонтери та звичайні українці, наголосив Зеленський в інтерв'ю для "ВВС".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Особливого статусу для ОРДЛО, якого вимагає Росія, не буде - Зеленський

"У нас була зустріч в нормандському форматі, ми повернули 140 осіб, які були за ґратами. Там різні люди: не тільки військові, але і громадські діячі, розвідники, журналісти, яких захопили і кинули в тюрми тільки тому, що вони мали проукраїнську позицію. Далі - сьогодні 75 днів тиші, 75 днів не стріляють. У нас є з тимчасово окупованої території постріли".

Глава держави додав, що він поки що не всі свої обіцянки виконав, але результати є.

"Я розумію, що є такі складні й трагічні цифри. Якщо ми порівнюємо з вами 14 тисяч і, наприклад, у такий самий період раніше це було 80 чи 90 тисяч порушень, то ви бачите велику різницю. Ми реально не реагуємо на якісь поодинокі постріли з окупованої території. Ми не маємо робити те, що призведе до ескалації цього конфлікту. Хоча є втрати".

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова слідувати настановам Мінського процесу в питаннях мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Але це не означає, що вона піде на всі поступки, які диктує Росія.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський назвав загибель військового на Донбасі "перемогою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути