середа, 01 червня 2022 08:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський назвав три слабкості Путіна у війні з Україною

Зеленський назвав три слабкості Путіна у війні з Україною
Небажання вести переговори президент України також вважає слабкістю лідера РФ. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський назвав слабкістю російського диктатора Володимира Путіна не лише нездатність окупувати Україну, але й спробу прибрати його з посади.

Росія програє цю війну, заявив Зеленський в інтерв'ю Newsmax. Путін може продовжувати кидати бомби, але нічого цим не доб'ється.

"Спроба вбити лідера тієї чи іншої країни - це, я б сказав, слабкість. Якщо ти не можеш говорити, то це також слабкість. Слабкість в тому, щоб почати війну, і Росія вже продемонструвала її. Якщо ви не можете окупувати цю країну, це слабкість", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Є "план Б": Зеленський прокоментував замахи на своє життя

Зеленський наголосив, що Путін не може перемогти в Україні.

"Світ має припинити захищати його на тлі останніх звірств, які скоїли росіяни", - додав він.

Порядок денний двосторонніх переговорів з президентом Російської Федерації Путіним і сам факт цих переговорів залежатиме від часу їхнього проведення і поведінки Росії. Водночас мета таких переговорів постійно змінюється.

Зеленський заявляв, що готовий вести переговори щодо припинення війни виключно з Путіним і без посередників. Інші варіанти не розглядаються.

Мирні переговори наразі залежать від бажання Росії. Повномасштабна війна в Україні закінчиться у будь-якому разі, вважає Зеленський. Питання лише в тому, з яким президентом РФ країна домовлятиметься про мир.

Останні очні переговори між українською та російською делегаціями відбулися 29 березня у Стамбулі. Українська делегація виступила тоді з кількома пропозиціями щодо припинення війни, серед яких - підписання міжнародного договору про гарантії безпеки для України. Після переговорів у Стамбулі, на яких українська делегація запропонувала проєкт угоди про міжнародні гарантії безпеки Україні, переговорний процес дуже ускладнився.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський назвав три слабкості Путіна у війні з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути