субота, 29 жовтня 2022 14:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський назвав перший крок для переговорів з Росією

Зеленський назвав перший крок для переговорів з Росією
Розмова буде залежити і від того, як саме росіяни покинуть територію України, сказав президент Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Першим кроком до переговорів із Російською Федерацією має бути вихід російських окупаційних військ із нашої території.

Україна не готова говорити з президентом країни-агресорки Володимиром Путіним і загалом із таким режимом і підходом неповаги до суверенітету і свободи. Про це сказав президент України Володимир Зеленський під час спілкування зі студентами і представниками професорсько-викладацького складу Єльського університету.

"Мені в цілому вже складно сказати, хто такий президент Путін або що це. Путін сьогодні ‒ це коло людей, військово-політичне керівництво під брендом Путін, який іде агресивними кроками по знищенню нації", ‒ сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнення Херсона: начальник ГУР пояснив ситуацію і назвав терміни

"Перший повинен бути крок ‒ вийти з наших територій", ‒ сказав президент.

При цьому подальша розмова буде залежати і від того, як саме росіяни покинуть територію України.

Якщо окупанти вийдуть після того, як їх відтіснять наші захисники ‒ це один формат діалогу. А якщо загарбники самі вийдуть ‒ буде м'якший перехід від війни до дипломатії, сказав Зеленський.

"Тут залежить від військово-політичного керівництва РФ, що вони вибирають. При чому вони це обирають не для нас. Вони обирають формат діалогу для свого суспільства, скільки років після війни воно буде ізольоване від світу ‒ 10–20 або 100 років. Бо коли у тебе руки в крові ‒ ніхто не хоче тиснути тобі руку, а відмитися дуже складно", ‒ заявив президент.

26 жовтня під час зустрічі із президентом Гвінеї-Бісау Умару Сісоку Ембало Зеленський розповів, що президент африканської країни передав йому сигнал із РФ "налаштувати мости і діалог".

Цього тижня ЗМІ повідомили, що президент Франції Еммануель Макрон попросив Папу Римського Франциска поговорити з президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом і Путіним, щоб "сприяти мирному процесу" в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський назвав перший крок для переговорів з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути