Ексклюзиви
вівторок, 05 квітня 2022 00:24

Зеленський назвав кількість убитих у Бучі

Зеленський назвав кількість убитих у Бучі
Зеленський пообіцяв покарати російських убивць. Фото: Офіс президента

У Бучі російські агресори закатували понад 300 людей.

Про це сказав президент Володимир Зеленський у черговому зверненні до українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британія скликає Радбез ООН для обговорення звірств росіян у Бучі

"На цей час відомо тільки по Бучі про понад 300 вбитих і закатованих людей. Ймовірно, перелік жертв буде значно більшим, коли перевірять усе місто", - сказав президент.

Він повідомив, що сьогодні відвідав Стоянку, Бучу та Ірпінь і був нажаханий злочинами окупантів. Згадав і про Бородянку.

"Вже є інформація, що у Бородянці та інших звільнених містах кількість жертв окупантів може бути ще більшою", - зауважив Зеленський.

Він пообіцяв покарати російських убивць.

"За це буде відповідальність. Ми вже робимо все для того, щоб встановити і покарати всіх причетних російських військових до цих злочинів. Це буде спільна робота нашої держави з Європейським Союзом та Міжнародним кримінальним судом", - сказав український президент.

Він також пообіцяв забезпечити доступ журналістів у міста, де скоювали злочини російські агресори.

"Настане час, коли й кожен росіянин дізнається всю правду про те, хто із їхніх співгромадян убивав. Хто наказував. Хто заплющував очі на вбивства.
Ми все це встановимо. І зробимо глобально відомим. Зараз 2022 рік. І в нас є набагато більше інструментів, ніж у тих, хто притягав до відповідальності нацистів після Другої світової війни", - заявив Зеленський.

Він не виключив, що окупанти спробують надалі приховувати подібні злочини, перекидати вину на Україну, розповсюджувати фейкові інтерв'ю "очевидців подій".

"Кожна нормальна людина у світі розуміє, хто приніс війну та масові смерті на українську землю. Є безліч доказів того, що саме російські війська знищують мирні міста. Викрадають, катують і вбивають мирних людей", - наголосив він.

У Бучі російські окупанти вбили мирне населення - людям стріляли в потилиці. Убивали сім'ями: дітей, жінок, бабусь, чоловіків.

Місто було в окупації рашистів майже місяць, тепер Бучу взяли під контроль українські воїни. Місію Міжнародного кримінального суду й міжнародних організацій закликали зібрати докази воєнних злочинів Росії.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський назвав кількість убитих у Бучі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути