четвер, 20 травня 2021 14:04

Зеленський нахамив журналісту після згадки про поїздки його підлеглих до Ахметова і Коломойського

Зеленський нахамив журналісту після згадки про поїздки його підлеглих до Ахметова і Коломойського
Зеленського запитали, чи він став частиною олігархічної системи.

Президент Володимир Зеленський сказав журналісту Михайлу Ткачу "не слідкувати за машинами".

Перед цим журналіст сказав Зеленському на пресконференції: "Пане президенте, на початку своєї каденції ви наголошували, що відносини між владою і представниками великого бізнесу мають бути прозорими й публічними. Натомість за два роки вашого президентства вдалося зафіксувати, як ваш перший помічник Шефір на заправці пересідає у Maybach Ахметова і прямує до нього додому вночі.

Як керівник СБУ пан Баканов іде вітати, святкувати ювілей Григорія Суркіса, соратника Медведчука. Як олігарх Пінчук непублічно відвідує вас і ваш Офіс. Як Шефір на службовому авто в позаробочий час відвідує офіс Ігоря Коломойського. І як ви особисто декілька місяців тому святкували власний день народження у квартирі одного з найближчих соратників Коломойського Тімура Міндіча.

І от зараз ви пропонуєте окремий законопроєкт про деолігархізацію. За два останні роки ви, ваша генпрокурорка, ваш керівник СБУ не змогли змусити олігархів жити за законом. І ви вважаєте, що просто потрібен ще один закон. Президент Зеленський за ці два роки став ворогом олігархічної системи чи частиною?"

На що Зеленський відповів, що в Медведчука і Коломойського "більше немає того впливу, який був".

"Є результат. Я вважаю, що він є. Якщо ви його не бачите, то вам треба слідкувати за ним, а не за машинами, коли вони виїжджають з дому президента і коли приїжджають на роботу", - сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов з віллами за мільярди, Коломойський, ОПЗЖ і російські олігархи: кому українці переплачують за електрику

Також Зеленський заявив, що в законопроєкті про деолігархізацію "не можна чиновникам, включно з президентом, Офісом, не можна зустрічатися з тими чи іншими великими бізнесменами".

"А якщо вони зустрічаються, тому що іноді це важливо, то ця зустріч повинна бути публічною", - заявив президент.

"Я святкував день народження у своїй квартирі, яка розташована за адресою Грушевського, 9 а. Квартира пана Міндіча є в цьому ж домі. Він є комерційним директором "Студії "Квартал 95". Він має прекрасні робочі стосунки з акторами й авторами. Студія разом з паном Міндічем, знаючи, що я буду вдома, у своїй квартирі, зробили мені сюрприз. І покликали мене в цю квартиру. Я піднявся на декілька поверхів вверх. Так, був крутий сюрприз. Був такий прикол. Вони принесли музичні інструменти. Ми разом співали", - розповів Зеленський.

Статки Ріната Ахметова за рік зросли майже втричі - з $2,8 млрд до $7,6 млрд, повідомляли ЗМІ. Олігарх - найбагатший в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський нахамив журналісту після згадки про поїздки його підлеглих до Ахметова і Коломойського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути