вівторок, 03 грудня 2019 08:18

Зеленський може зустрітися із Путіним тет-а-тет - Кулеба

Зеленський може зустрітися із Путіним тет-а-тет - Кулеба
rbc Дмитро Кулеба: у Парижі на саміті Зеленський може зустрітися із Путіним спонтанно

Двостороння зустріч президентів Росії та України в Парижі може бути спонтанною під час нормандського саміту в Парижі. Там не виключена зустріч Володимира Зеленського з Володимиром Путіним тет-а-тет.

"Це може статися на саміті незаплановано. Спонтанно. Згадайте Мінськ, як відбувалися тоді переговори у 2015-му році. По кілька разів за час переговорів змінювалися формати, то вони зустрічалися так, то інакше. Заздалегідь це не було заплановано", - висловив віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба в ефірі каналу ICTV.

Заради захисту інтересів України потрібно буде проводити таку зустріч, вона буде проведена, якщо вона дасть можливість зробити крок вперед, зауважив Кулеба.

"Що стосується особистої зустрічі з Путіним. Саміт чотирьох - це формат досить гнучкий. Безумовно, передбачена певна протокольна частина, як це повинно відбуватися, але від неї можливі відступи, якщо виникне необхідність. Ми не будемо робити на саміті одну річ: не будемо дозволяти нашим колегам із РФ створювати враження, що президент Зеленський домовляється про щось із президентом Путіним за спиною наших союзників", - підкреслив Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін може піти на поступки Україні

Документ, який підпишуть учасники нормандського саміту не буде містити жодних юридичних зобов'язань для України. Комюніке є політичним документом.

Не йтиметься про жодні юридичні зобов'язання, які візьме на себе українська держава в особі президента. Наразі комюніке є дуже дипломатичним.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський може зустрітися із Путіним тет-а-тет - Кулеба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути