Ексклюзиви
понеділок, 21 жовтня 2019 13:07

Зеленський із бізнес-партнером беруть участь у розколі країни – Ар'єв

Зеленський із бізнес-партнером беруть участь у розколі країни – Ар'єв
Ар'єв переконаний, що ця історія повинна мати наслідки і для "жартівників", і для підспівувачів, інакше наслідки відчує вся країна. Фото: eurosolidarity.org

В Україні зараз реалізовується технологія розколу держави, до якого залучили президента Володимира Зеленського.

На цьому зауважив народний депутат від "Європейської солідарності" Володимир Ар'єв, коментуючи виступ "95 кварталу", у якому пожартували з підпалу будинку екс-глави НБУ Валерії Гонтаревої.

Цей скандал розділив українців, зазначив нардеп. Одні обурилися діями "Кварталу" та хору імені Верьовки. Іншим, хто називає Гонтареву винною, чорний гумор сподобався.

"І цинічне "браво" від Коломойського підтверджує невипадковість цього глуму. Одних об'єднує справедливе обурення, бо для бруду використали символ. Зловтіха об'єднує інших - дивись, як їх зробили ще раз", - пише Ар'єв.

"Через хіхі-хаха суспільству намагаються нав'язати уяву про "справедливість" без моралі. Коли всі засоби добрі, коли стираються межі пристойності та людськості для вивільнення інстинктів і примітивних рефлексій. Знелюднити і принизити одних при одночасному піднесенні інших. Стиль "Кварталу" саме той: висміювання і катарсис із пафосним посилом наприкінці. Саме таким чином робили більшовики перед заходом в Україну в 1918-1920-х, саме ці засоби використовуються для створення внутрішнього протистояння на потрібній території. Саме для цього беруть не районний хор кислодрищенківської самодіяльності, а символічний, заснований гетьманом Скоропадським 1918-го, в один час із симфонічним оркестром і українською Академією наук. І ганьба, що керівництво символу не має сміливості сказати "ні".

Мені цілком зрозуміло, хто саме скористається ситуаціями, коли одні не можуть не обуритись, а інші не можуть нарадітись. Таких історій стає все більше. Бо це об'єднує протилежні групи і поглиблює тріщину між ними. У нашому випадку це набуває форми, коли проросійське населення з пост-совком піднімають голову, а українські та проєвропейські громадяни відмовляються її опускати. Знову відбуваються процеси, схожі на 2004 чи 2013. І те, що вся історія асоціюється з президентом та його бізнес-партнером, є обтяжуючою, дуже обтяжуючою обставиною. Так, вони теж беруть участь у розколі. Справжньому, послідовно творимому і глибокому, а не придуманому завсідниками соцмереж під гаслом "Не нагнітай!" Тому ця історія має мати наслідки і для "жартівників", і для підспівувачів, якщо ми не хочемо, щоб інші наслідки були для країни", - написав Ар'єв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дно має дно" – мережу обурили співи "Кварталу" і хору Верьовки

19 жовтня у випуску шоу "Вечірній квартал" студії "Квартал 95" комік Євген Кошовий та жіноча частина національного хору імені Верьовки висміяли підпал будинку екс-глави НБУ Валерії Гонтаревої. Це зробили за допомогою пародії на пісню "Горіла сосна, палала".

Гонтарева назвала номер "Кварталу 95" і хору імені Верьовки соромом для всієї країни.

А олігарху Ігорю Коломойському номер дуже сподобався.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський із бізнес-партнером беруть участь у розколі країни – Ар'єв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути