Ексклюзиви
четвер, 19 вересня 2019 10:26

Зеленський: Інопланетяни не вивозитимуть вагонами нашу землю

Зеленський: Інопланетяни не вивозитимуть вагонами нашу землю
Фото: president.gov.ua

Відкритий ринок землі дозволить купувати її та продавати лише українцям, іноземці не зможуть отримати у власність будь-які землі.

У цьому запевнив президент Володимир Зеленський на зустрічі з аграріями.

"Земля належить українцям. У моделі, яку пропонуємо ми з урядом, купувати чи продавати землю зможуть тільки українські громадяни та українські компанії. Страшилки про китайців, арабів чи інопланетян, які вивезуть вагонами нашу землю, - це маячня. Земля - це власність громадян. У них, нарешті, повинне з'явитися не гібридне, а повноцінне право власності на свою землю", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість українців проти запуску ринку землі: дослідження

Нині в Україні діє мораторій на продаж землі. Це означає, що власники земельних паїв не можуть ними повністю розпоряджатися, а точніше — можуть лише здавати паї в оренду. Востаннє мораторій продовжували 2018-го. Тоді Мінекономрозвитку пропонував президенту ветувати цей закон, адже він порушує право українців на власність.

За оцінками Світового банку, відкриття ринку землі в Україні дозволило б підвищити ВВП на 0,6-1,6 відсоткових пункти і залучати близько $1,5 млрд додаткових інвестицій на рік.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський: Інопланетяни не вивозитимуть вагонами нашу землю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути