Ексклюзиви
четвер, 08 липня 2021 23:39

Зеленський і Ердоган переговорили по телефону. Про що домовлялися

Зеленський і Ердоган переговорили по телефону. Про що домовлялися
Україна та Туреччина готові до співробітництва. Фото: Reuters

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом.

Президенти обговорили взаємодію в енергетичній сфері. Зеленський зазначив, що для України актуальним є завдання диверсифікації джерел та маршрутів поставок природного газу. Була досягнута домовленість про спільне опрацювання можливих варіантів взаємодії у цій галузі, повідомляється на сайті Офісу президента України.

Крім того, сторони обговорили Угоду про зону вільної торгівлі між Україною й Туреччиною та співробітництво у сфері безпеки й оборони.

"Поглиблення взаємодії між Україною та Туреччиною – важливий чинник забезпечення миру і стабільності в Чорноморському регіоні, і реальним прикладом такої роботи є взаємодія у форматі "Квадрига", – зазначив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туреччина побудує квартири для кримських татар

Він подякував Туреччині за рішучу підтримку України на шляху до набуття повноправного членства в НАТО, зокрема під час Брюссельського саміту Альянсу. "Особливо ціную цей дружній прояв в умовах агресії РФ проти України", – наголосив Зеленський.

Раніше президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган розповів президенту Володимиру Зеленському, що президент Росії Володимир Путін пригрозив продовжити заборону на польоти до Туреччини, якщо країна не відмовиться від продажу безпілотних літальних апаратів Bayraktar і підтримки України.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський і Ердоган переговорили по телефону. Про що домовлялися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути