вівторок, 13 жовтня 2020 22:25

Зеленський і Дуда дали спільне інтерв'ю. Говорили про дороги

Зеленський і Дуда дали спільне інтерв'ю. Говорили про дороги
Україна хоче бути членом ЄС, сказав Зеленський.

Президент України Володимир Зеленський та президент Польщі Анджей Дуда дали спільне інтерв'ю на телеканалі "Україна 24". Інтерв'ю транслювалось у вівторок ввечері.

Зеленський заявив про український ринок для польського бізнесу і навпаки.

"Зможемо наростити товарообіг між країнами", - сказав він.

"Дві великі держави. В одній 40 мільйонів мешканців, у другій - понад 40 мільйонів. Кожна має доступ до моря по двох сторонах Європи. Аж проситься про тісне співробітництво. Щоб інфраструктурно об'єднати порти над Балтійським морем з портами над узбережжям Чорного моря", - заявив Дуда.

Також польський президент заявив про потребу "більшої кількості пунктів перетину кордону".

"Ми по польській стороні реалізуємо побудову швидкісних доріг, які будуть доходити до кордону у Дорогуську, Грабенному. Це мільярди злотих, які ми інвестуємо. Ми б хотіли, щоб і по українській стороні будувалися експресні дороги. Які будуть уможливлювати швидку комунікацію. Щоб модернізувалися пункти перетину кордону.

Хочемо, щоб ці інфраструктурні з'єднання - дорожні, залізничні, повітряний транспорт. Щоб це працювало, як найкраще. Це найближчі роки нашого співробітництва", - сказав Дуда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримає 100 млн євро на дороги

"Колеги нам допомагають у спільних інфраструктурних проєктах. Але хочу додати відверто - ми будуємо інфраструктуру дуже багато. І складно інвестувати з українського бюджету саме зараз через кризу, Covid. Ми вкладаємо більше 100 мільярдів гривень цього року. Так ніколи не було.

Я вважаю, що Польщі тут трішечки легше, тому що коли Польща стала членом Європейського Союзу, багато грошей інвестували. Тому ми бажаємо бути членом ЄС, але не тільки через гроші", - сказав Зеленський.

"Розвиток інфраструктури, інфраструктури і ще раз інфраструктури. Тоді буде розвиток бізнесу", - додав Дуда.

Президент Польщі Анджей Дуда перебуває в Україні з дводенним візитом. Вчора Фонд державного майна України та польська нафтогазова компанія PGNiG підписали договір про вивчення можливостей щодо інвестування в українські об'єкти приватизації.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський і Дуда дали спільне інтерв'ю. Говорили про дороги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути