пʼятниця, 14 травня 2021 19:15

Зеленський хоче на другий термін - політолог

Зеленський хоче на другий термін - політолог
20 травня минає два роки, як Володимир Зеленський - на посаді президента. Фото: Reuters

Президент Володимир Зеленський хоче на другий термін. Тим часом суспільство чекає від влади справедливості і відсутності олігархів. Про це Gazeta.ua сказав політолог Микола Давидюк.

"Важливо не стільки два роки, як екватор. За два з половиною треба зробити все, що обіцяв. А далі вже напрацьовувати. Зараз очевидно, що Зеленський хоче балотуватися на другий термін. Йому доведеться показувати перемоги. "Ми ще виконуємо" звучатиме слабо", - каже політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 скандалів, які трапилися за два роки президентства Зеленського

"Є питання, які вирішили, як відставка Мендель. А є невирішені - хто буде замість. Звільняти простіше, ніж брати на роботу. Звільнити міністра охорони здоров'я Степанова теоритично можуть, але не факт, що знайдуть іншого під час пандемії.

Є певна активізація, зокрема РНБО, спроби деолігархізації.

Зеленський заявив, що Медведчук уже деолігархізований. Не правда. Людину закрили в суперлакшерному котеджі. Деолігархізація - медійна. Хоча західні партнери вимагають від Зеленського більш серйозних дій. Щоб пробував змінити баланс сил в країні на користь України.

Процеси щодо Медведвчука - позитивні, але щоб вони потім не стали такими, які відмотають. Щоб не було "троянського коня", коли Медведчука розкрутять, посилять його політсилу", - говорить Микола Давидюк.

Українці чекають від влади справедливості.

"Чесних судів, відсутності олігархів, нормальних зарплат. Все решту Зеленському пробачили, готові терпіти. Татаров в Офісі - це не боротьба зі старою системою. Повернення до неї.

Зеленський за два роки змінився, як політик. Це показує режим роботи РНБО.

Але він не відмовився від своєї суті - мислить серіалами. Форуми, які він проводить, це серіал для телевізору", - каже експерт.

Якби президентські вибори відбувалися найближчим часом, то за Зеленського проголосували б 28% тих, хто має намір брати участь у виборах і визначився з кандидатом.

У першому турі виборів президента 31 березня 2019 року за Зеленського проголосували 30,24% виборців. У другому - 73,22%. Що Зеленський обіцяв на виборах, можна прочитати тут.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський хоче на другий термін - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути