четвер, 12 листопада 2020 16:38

Зеленський готується до візиту в США. В ОП кажуть про оптимізм щодо Байдена

Зеленський готується до візиту в США.  В ОП кажуть про оптимізм щодо Байдена
Україна і США - стратегічні партнери.

Між Україною і Сполученими Штатами Америки існує стратегічне партнерство. Зараз триває підготовка візиту президента України Володимира Зеленського до США, заявив заступник керівника ОП Ігор Жовква.

"Сигнали, які йшли від тоді ще кандидата у президенти Джозефа Байдена і які продовжують іти зараз, вселяють оптимізм: Сполучені Штати Америки готові й надалі відігравати важливу роль у забезпеченні національної безпеки України, у питанні завершення агресії на Донбасі і допомоги, зокрема фінансової, на розбудову системи нашої національної безпеки", – сказав посадовець.

"Ми виконуватимемо своє домашнє завдання, критерії, необхідні для членства України в НАТО - реформувати систему Збройних сил, національної безпеки. Впевнені, що підтримка Сполучених Штатів у цьому процесі нам буде надана", - заявив Жовква.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна має бути в ЄС і НАТО, Росія - агресор: результати опитування

У питанні боротьби з корупцією бачення Зеленського та Байдена цілковито збігаються, повідомляє сайт глави держави.

Також повідомляють про економічну складову двосторонніх відносин України і США.

Нещодавно було підписано угоду з компанією Westinghouse щодо переходу ще одного реактора української АЕС на американське ядерне паливо. Також минулого тижня відбулася зустріч у форматі відеозв'язку Зеленського з президентом компанії Microsoft Бредом Смітом.

"Дуже багато американських компаній можуть бути зацікавлені в українському ринку. І будуть зацікавлені. І ми по цьому треку рухатимемося також", - сказав заступник керівника ОП.

Україна розраховує на підтримку американських партнерів для завершення судової реформи у найкоротший термін. Зеленський на нещодавньому засіданні оновленої Комісії з питань судової реформи вже поставив відповідні завдання.

"Економіка також має бути у пріоритеті поряд із політикою, безпековими питаннями. Тому такий візит, безумовно, готується", – сказав Жовква про поїздку глави держави до США.

Представник Демократичної партії 77-річний Джозеф Байден стане 46-м президентом Сполучених Штатів Америки. Набрав 290 голосів виборників — на 76 більше, ніж нинішній глава держави республіканець 74-річний Дональд Трамп.

Вибори у США пройшли 3 листопада. Офіційні результати має оголосити Колегія виборників 14 грудня. Новий президент почне працювати 20 січня.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський готується до візиту в США. В ОП кажуть про оптимізм щодо Байдена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути