середа, 27 червня 2018 14:10

Зеленський цілком може стати наступним президентом - політолог

Зеленський цілком може стати наступним президентом - політолог
Політолог Кирило Сазонов (на фото) вважає, що Володимир Зеленський може не тільки вийти до другого туру президентских виборів, а й виграти його. Фото: Радіо Свобода

Запит на нові обличчя стає стійким трендом сучасної політики, і кандидати з числа тих, хто не був при владі мають всі шанси перемогти на майбутніх виборах.

Так політолог Кирило Сазонов прокоментував результати останнього соціологічного опитування від групи "Рейтинг".

Згідно з його даними, чинний президент Петро Порошенко зайняв у президентському рейтингу тільки 7-ме місце, поступившись Святославу Вакарчуку та Володимиру Зеленському. Разом з тим, партія Зеленського "Слуга народу" навіть без рекламної кампанії має понад 10% підтримки і продовжує зростати.

Головною причиною цього "феномена Зеленського" політолог називає відсутність у актора антирейтингу. Водночас він досить високий у чинних політиків. Наприклад, за Порошенка ні за яких умов не проголосували б майже 52% українців. Завдяки цьому популярний шоумен може не тільки вийти до другого туру, а й виграти його, зазначає Сазонов.

"А тепер уявімо, що Петро Олексійович до другого туру не проходить, а проходить Юлія Володимирівна або Анатолій Гриценко і Зеленський. І тут карта антирейтингу стає козирною, нове обличчя виграє у обридлого і вуаля! Знайомтеся з новим президентом. За того сценарію Петру Олексійовичу можна сміливо пакувати валізи", - вважає політолог.

Він також нагадав, що 2010 року високий антирейтинг не дозволив Юлії Тимошенко виграти у Віктора Януковича у другому турі.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський цілком може стати наступним президентом - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути