понеділок, 24 квітня 2023 18:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський чекає від союзників рішучості і швидкості

Зеленський чекає від союзників рішучості і швидкості
Партнери України мають бути максимально рішучі і швидкі щодо військової допомоги, заявив президент Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Союзники України мають бути максимально рішучими і швидкими щодо поставок озброєння Україні.

Про це сказав президент Володимир Зеленський на спільній з прем'єр-міністеркою Естонії Каєю Каллас пресконференції у Житомирі, повідомляє Gazeta.ua.

"Важливо, щоб усі наші партнери зараз були максимально рішучими й максимально швидкими в постачанні обіцяної допомоги, особливо зброї", – сказав Зеленський.

Щоб Україна могла "максимально прискорити завершення цієї війни – звільнити нашу землю та відновити повну силу міжнародного права".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нам потрібна Україна у Європейському Союзі і НАТО" – прем'єрка Естонії

Вітаючи Кайю Каллас, Зеленський сказав, що естонська прем'єрка – справжня лідерка і захисниця нашої спільної європейської свободи.

"Якби кожен із лідерів та кожна з держав так само сумлінно ставилися до захисту нашої спільної свободи на континенті, агресія Росії уже б зазнала очевидної поразки", – заявив президент.

Кая Каллас прибула в Україну у понеділок. У перерахунку на душу населення, допомога Україні від Естонії – одна з найбільших у світі, сказав Зеленський.

Постачання Україні зброї, боєприпасів і навчання українських військових має бути у достатніх масштабах, заявила прем'єрка Естонії.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський чекає від союзників рішучості і швидкості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути