вівторок, 25 серпня 2020 19:00

Зеленський 20 років у політиці, він не нове обличчя

Зеленський 20 років у політиці, він не нове обличчя
Найбільша проблема Зеленського - у нього немає команди, каже журналістка. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський - не нове обличчя в політиці. Про це Gazeta.ua сказала журналістка, авторка проєкту "Рагу.лі" Тетяна Микитенко.

"Із кінця 1990-х він стрибав на сцені і грав роль смішного малороса, а роль смішного хохла — це єдиний конструкт українця, який влаштовує Російську Федерацію. Він - не нове обличчя, хоча, можливо, для когось він став таким як політичний гравець.

Політика – це ж не обов'язково бути народним депутатом чи в Кабміні, політичні ігри можна вести і через культуру. На культурному фронті Зеленський був політичним гравцем понад 20 років. Відігравав роль, яку Росія давала грати – недорозвинених хохлів, які з усіх сил вистрибують зі штанів, щоб дострибнути до рівня "интеллигентов русских".

Насправді це не так. Нам цю роль нав'язали, а ми ніяк не можемо її позбутися. Вибори президента це показують. Більшість людей 20 років живуть під ореолом Зеленського і не усвідомлюють, яку шкоду він зробив для формування здорової ідентичності українця", - каже журналістка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про реформи можна забути. Зеленський не буде боротися із олігархами

"Складається враження, що він не знає, ні куди він вліз, ні що з цим робити, ні що таке президент країни. Хоча, можливо, він це переросте. До виборів у нього було: "У мене така команда, але розкрию потім, потім, потім". Прийшов на цю посаду голий, босий і залежний. На президентство він наважився, як на прогулянку парком, нічого із собою не взяв, в тепер починає роздуплятися і розуміти, куди вліз і що втратить. А втратить він усе. Любов, до якої звик, уже втратив. Головне, щоб не просрав державу. Збереження незалежності мене непокоїть, але мала гірші очікування від Зеленського", - говорить Тетяна Микитенко.

Найбільша проблема Зеленського - в нього немає команди і він залежить від тих, хто із ним зараз, не має ким їх замінити, вважає журналістка.

"Команда по факту є, але ж ви не назвете нею прем'єра Шмигаля. Так не виглядає. Шмигаль на кожному брифінгу з таким обличчям – відправте мене у відставку. Всі, хто наближаються до тіла Зеленського, починають нахабно поводитися, бо розуміють — їм нема заміни.

Він дав нам вивчити ще один урок. Показав, як нами легко маніпулювати, як можна нам продати малороса в президенти. Тому свій головний вклад він зробив. А далі, можливо, з ним відбудеться велика трансформація і через неї вивчимо ще один урок. Мені здається, що в ньому більше українця з'явилося на посаді президента, ніж за все життя до цього", - каже Тетяна Микитенко.

Більше читайте в інтерв'ю з Тетяною Микитенко на Gazeta.ua.

Володимир Зеленський переміг на президентських виборах торік. У 1-му турі за нього проголосували 30,24%, у 2-му - 73,22%.

Що він обіцяв на виборах, можна прочитати ТУТ.
Зараз ви читаєте новину «Зеленський 20 років у політиці, він не нове обличчя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути