пʼятниця, 12 квітня 2019 14:51

Збереження голови Нацбанку і програма МВФ: Reuters розповів про плани Зеленського

Збереження голови Нацбанку і програма МВФ: Reuters розповів про плани Зеленського
У команді Зеленського запевняють, що будуть боротися з корупцією. Фото: Reuters

Кандидат у президенти Володимир Зеленський хоче залишити Україну у програмі МВФ.

"Його (Зеленського. — Gazeta.ua) передвиборна команда намагається переконати інвесторів у тому, що він зможе підтримувати програму МВФ у країні", — пише Reuters

Водночас Петро Порошенко, який очолює Україну протягом останніх 5 років, відносить свого суперника до "легкої вагової категорії", адже без попереднього політичного досвіду Зеленський невідомий інвесторам.

Ставки високі, адже економіка України, яка ослаблена через агресію Росії, залежить від допомоги МВФ на суму в мільярди доларів, пише західне видання.

Колишній міністр економрозвитку і торгівлі Айварас Абромавічус заявив агентству, що Зеленський "збереже незалежність центрального банку і залишить голову Якова Смолія, якщо виграє другий тур".

За його словами, він також буде "переконувати парламент, щоб скасувати мораторій на продаж сільгоспугідь і змінити порядок оподаткування підприємств".

На запитання, чи є у Зеленського "розрив довіри з інвесторами", який потрібно подолати, Абромавічус відповів: "Усе в роботі".

Абромавічус, який посварився із Порошенком 2016-го, сказав, що Зеленський має твердий намір продовжувати співпрацю з МВФ, тому що "МВФ є якорем реформ у цій країні. МВФ означає макроекономічну стабільність".

Також екс-міністр сказав про боротьбу з корупцією та реформування правоохоронних органів, зокрема і позбавлення їхніх повноважень із розслідування економічних злочинів.

У березні Зеленський зустрічався в представниками Американської торгової палати.

Водночас існують побоювання, що президентство Зеленського допоможе Коломойському отримати компенсацію або повернути право власності на Приватбанк, який уряд приватизував 2016-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада збереться після президентських виборів

11 квітня президент Петро Порошенко посперечався з Володимиром Зеленським в ефірі телеканалу "1+1". Лідер "95 кварталу" наполягав, що дебати між обоми мають відбутися 19 квітня на НСК "Олімпійський".

Зараз ви читаєте новину «Збереження голови Нацбанку і програма МВФ: Reuters розповів про плани Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути