вівторок, 03 листопада 2009 10:38

Заявою про перегляд газових угод Ющенко сам себе топить - Стецьків

Заявою про перегляд газових угод Ющенко сам себе топить - Стецьків

Вимога президента Віктора Ющенка до прем"єр-міністра Юлії Тимошенко негайно переглянути газові контракти з Росією є недалекоглядним.

Про це заявив народний депутат з НУНС Тарас Стецьків.

"Це елемент політичної боротьби, щоб не допустити Тимошенко до президентства", - сказав він.

Як повідомляє прес-служба "Народної самооборони", Стецьків відзначає, що газові контракти, які були підписані 19 січня цього року, є украй невигідними для України, але зараз далеко не кращий час для того, щоб ставити перед Росією вимогу їх перегляду.

"Зараз піднімати цю тему - бути украй безвідповідальним політиком по відношенню до своєї власної держави. Зараз не можна цього робити у жодному випадку, тому що це вмить буде використано російською стороною тільки з однією метою - формування в Україні образу проросійського кандидата. Що тоді повинні робити Тимошенко, Янукович або Литвин? Всім потрібно вишикуватися в чергу цілувати руку російському президентові", - вважає депутат.

Депутат вважає, що якщо контракти і потрібно переглядати, то мудрішим кроком було б зробити це вже після президентських виборів.

"Але, на жаль, Ющенко керується не логікою мудрості, а логікою помсти. Цією заявою він себе самого топить. Якщо Ющенка це робить, то він просто безвідповідальна і недалекоглядна людина", - додав Стецьків.

Нагадаємо, раніше президент України Віктор Ющенко зажадав від Кабінету Міністрів прийняти невідкладних заходів по офіційному внесенню змін до газових контрактів з Російською Федерацією від 19 січня цього року.

На думку глави держави, досвід виконання контрактів, підписаних 19 січня, довів їх безперспективність для обох сторін. Для того, щоб зробити неможливим подальше політизування і штучне загострення відносин в газовій сфері, ці угоди необхідно переглянути.

Зараз ви читаєте новину «Заявою про перегляд газових угод Ющенко сам себе топить - Стецьків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути