Ексклюзиви
субота, 25 лютого 2012 12:34

Заяви "Газпрому" - це психологічна і політична атака - Кінах

Заяви "Газпрому" - це психологічна і політична атака - Кінах

Народний депутат від Партії регіонів, екс-прем'єр-міністр України Анатолій Кінах вважає, що заяви керівництва російського газового монополіста "Газпрому" щодо майбутнього транзитного значення України - це політичний і психологічний тиск на Україну.

"Це не тільки інформаційна, це психологічна і політична атака. Мені дуже сумно, що Російська Федерація, яка є нашим стратегічним партнером, і також як Україна є невід'ємною частиною енергетичної безпеки Європи, займається таким, досить примітивним психологічним тиском. Навіть у випадку введення другої нитки Північного потоку, мінімум 70-80 млрд. куб. метрів природного газу буде транспортуватися через територію України до Європи. Україна навіть в найближчі роки залишиться стратегічним транзитером", - сказав Кінах в ефірі 5 каналу, пише Ліга.

Крім того, за словами екс-прем'єра, російський проект Південний потік не має зрозумілого обгрунтування, його вартість занадто висока.

"Що стосується Південного потоку, то цей проект не має зрозумілого технічно-економічного обгрунтування, його вартість, за найскромнішими оцінками, мінімум 15-18 млрд. євро. Україна пропонує і Росії, і Європейському Союзу проекти, які в 3-4 рази дешевші, що дозволяють транспортувати такий же, як мінімум, обсяг природного газу в Європу. Тому - це тиск, нам треба витримати, але дуже важливо посилити дипломатичні зусилля і економічні, і формувати переговорний процес за участю трьох сторін", - зазначив "регіонал".

Нагадаємо, 22 лютого глава "Газпрому" Олексій Міллер звинуватив Україну в несанкціонованому відборі російського газу. Також в "Газпромі" заявили, що Україна після запуску Південного потоку і розширення Північного потоку буде мати нульове значення для експорту російського газу. У НАК "Нафтогаз Україна" всі звинувачення російської сторони відкинули.

Зараз ви читаєте новину «Заяви "Газпрому" - це психологічна і політична атака - Кінах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути