середа, 02 листопада 2011 19:57

Заява Януковича про збройні напади смішна — політолог

Заява Януковича про збройні напади смішна — політолог

Політолог Першої рейтингової системи Михайло Басараб вважає, що заява президента Віктора Януковича про можливі збройні напади на державні органи є інсинуацією. Про це він сказав у коментарі для Gazeta.ua.

"Для мене подібні заяви Януковича — не дивина. Як тільки він став президентом, в Україні почалися дуже дивні спроби терористичних актів. У Києві знаходили вибухівку, у "тризубівців" в Івано-Франківську вилучили арсенал зброї, були вибухи в Макіївці і Запоріжжі. Тому мені видаються усі ці спроби інсинуаціями влади, щоб виправдати жорсткі дії, переслідування преси, велику кількість автозаків і "беркутівців" у місцях протестів", - зауважив політолог.

На думку Басараба, заява глави держави могла бути викликана останніми протестами "чорнобильців" біля Верховної Ради і Кабміну.

"Наша влада намагається імітувати авторитарний режим Росії. На початку правління Володимира Путіна там відбувалися дивні терористичні акти, викривали конспіративні квартири чеченських бойовиків. Але те, що говорить Янукович про можливість збройних виступів в Україні, виглядає смішно".

"Українська опозиція абсолютно беззуба. Вона не в змозі спромогтися хоч на якусь масову акцію з кількома тисячами прихильників. Де вже там до підготовки збройного повстання. Ця заява може бути тільки прелюдією до жорстких рішень влади щодо застосування сили на придушення потенційних протестних рухів", - додав Басараб.

Нагадаємо, Янукович заявив, що у нього є інформація про підготовку збройного повстання та повалення влади.

Зараз ви читаєте новину «Заява Януковича про збройні напади смішна — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути