вівторок, 24 вересня 2013 13:02

Заяви Путіна та Медвєдева назвали істерикою

Заяви Путіна та Медвєдева назвали істерикою
Андрій Парубій Фото: ru.tsn.ua

Президент Росії Володимир Путін не змирився із наміром України підписати Угоду про асоціацію із ЄС. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав нардеп від "Батьківщини" Андрій Парубій.

"До останнього моменту Путін робитиме все, аби Угода не була підписана. Правда, зараз принаймні додумався самостійно більше не виступати речником і не робити безглузді заяви щодо стосунків України та Росії. Він адресував цю функцію іншим. Хоча з кожним тижнем наближення підписання Угоди про асоціацію будемо бачити ще більший тиск з боку російської сторони і їхнє намагання знайти агентів впливу на Україну", - наголосив він.

Політик називає заяви Путіна та Медведєва щодо України істерикою та демонстрацією безпомічності. "Не варто серйозно сприймати їхні слова. Колись Путін сказав ключову фразу про те, що розпад Радянського Союзу був найбільшою геополітичною катастрофою двадцятого століття. Він всю свою діяльність направив на те, аби відновити СРСР та новітні імперські форми. Підписання Угоди про асоціацію Україною знищує ці плани", - зазначив депутат.

За словами Парубія, анекдотично звучить заява Медведєва про те, що Росія та Україна після підписання Угоди про асоціацію перестануть бути партнерами. "Тут ключове питання, а чи була Росія нашим партнером? У будь-якій сфері — гуманітарній, політичній, енергетичній, економічній ми останні роки бачили з їхнього боку тільки бажання нав'язати свою волю і підпорядкувати нашу політику під контроль Кремля. Росія по відношенню до України ніколи себе не поводила по-партнерськи. Завжди була зверхньою", - зауважив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко мають відправити на лікування у Німеччину до середини жовтня

Говорячи про те, чи може Янукович піддатися на погрози Росії, він підкреслив: "Тут надто багато суб'єктивних факторів, аби можна було зробити раціональний прогноз. Свою роль відіграє минуле Януковича та російського керівництва. Має значення і розуміння президента: будучи у Митному Союзі, він буде одним з губернаторів, а перебуваючи у Євросоюзі — на рівних говоритиме із лідерами ключових європейських держав. Для Януковича важливо, чи сидітиме він в очікуванні у когось в приймальні, чи буде рівним із першими особами країн. Хоча ми розуміємо, що Путін може витягувати компромат на президента чи інших високопоставлених керівників Партії регіонів ще з тих архівів КДБ, які були вивезені з Україну в Росію. Чи зламає цей потужний тиск Януковича — покаже час".

Зараз ви читаєте новину «Заяви Путіна та Медвєдева назвали істерикою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

69

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути