четвер, 21 червня 2012 15:54

Заяви про причетність Тимошенко до вбивства Щербаня - суто політичні - адвокат

Заяви про причетність Тимошенко до вбивства Щербаня - суто політичні - адвокат
За словами Плахотнюка, заяви Кузьміна про те, що звинувачення не висуваються через стан здоров'я Тимошенко є абсурдними. Фото: radiosvoboda.org

Заяви про причетність екс-прем'єра Юлії Тимошенко до вбивства Євгена Щербаня в 1996 році є суто політичними.

Про це на прес-конференції заявив адвокат екс-прем'єра Олександр Плахотнюк, передає кореспондент Gazeta.ua.

Коментуючи заяви заступника генпрокурора Рената Кузьміна про нібито існування доказів причетності Тимошенко до вбивства, захисник сказав:

"Презумпція невинуватості існує ще досі. Тому будь-яка особа, крім суду, не може говорити про те, що вона причетна до якогось злочину чи вчинила злочин, чи може його вчинити. Тільки суд може це стверджувати".

Плахотнюк також зауважив, що генпрокурор не має права робити подібні заяви щодо будь-яких розслідувань, а цим має займатися слідчий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівці" натякають "аборигену" Лавриновичу на відповідальність за брехню мас-медіа

"Тільки слідчий може винести постанову про висунення обвинувачення. Так, він, можливо, ставить до відома заступника генпрокурора, тому що підпорядкований напряму цій особі. Але всі деталі справи знає тільки слідчий. Щодо справи вбиства Щербаня, то ми навіть не знаємо, хто в ній слідчий", - пояснив адвокат.

Він зауважив, що робляться заяви про те, що будуть предявлені звинувачення у той час, коли ще навіть не порушена кримінальна справа щодо Тимошенко.

"Це обов'язково треба робити для того, щоб вона могла скористатися своїми правами. Тому ці заяви - політичні, бо кримінально-процесуальний кодекс не передбачає подібних заяв заступника генпрокурора. Яка б то не була резонансна справа - це є просто кримінальна справа і процес повинен відбуватися в межах законодавства", - сказав захисник.

За словами Плахотнюка, заяви Кузьміна про те, що звинувачення не висуваються через стан здоров'я Тимошенко є абсурдними.

Зараз ви читаєте новину «Заяви про причетність Тимошенко до вбивства Щербаня - суто політичні - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути