пʼятниця, 15 червня 2012 14:40

"Заяви Януковича про помилування Тимошенко - це блєф" - нардеп

"Заяви Януковича про помилування Тимошенко - це блєф" - нардеп
Володимир Яворівський вважає заяви Януковича про Щербаня маразмом. Фото: kontrakty.ua

Президент Віктор Янукович говорить про можливе помилування Юлії Тимошенко, бо розуміє, що вона ніколи на це не піде.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від БЮТ-"Батьківщини" Володимир Яворівський.

"Це липовий варіант, - наголосив нардеп. - Янукович говорить про це тільки тому, що він знає, що цей варіант є абсолютно нереальним, через те, що ніколи Юлія Тимошенко на це не піде".

Політик додав: "Що таке помилування? Це значить, що людина скоїла злочин і просить президента, який єдиний має таку можливість у державі, пробачити їй цей злочин, що вона надалі буде хорошою і не буде більше нічого подібного чинити. Через це просить помилування".

Яворівський переконаний, що Тимошенко ніколи на це не піде: "Ви собі можете уявити, що Юлія Тимошенко напише такого листа до Януковича? Ніколи в житті вона такого не напише і не буде нічого просити у Януковича. А по-друге, на ній залишається судимість і на жодні вибори - ані парламентські, ані президентські, - вона не зможе піти. Вона ж не Янукович, який, будучи губернаторам, через свої підвладні суди скасував собі судимості. Через те — все це абсолютний блєф".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко закликає європейців ігнорувати Януковича на матчах Євро-2012

За словами політика, Янукович чудово знає і розуміє, що є декілька цивілізованих варіантів.

"Один із них, найпростіший, і для нього це була б розв'язка, це звичайно декриміналізація цих двох статей, - переконаний Яворівський. - Йому навіть не треба викликати до себе Чечетова і навіть розмовляти із ним, бо надто дрібна сошка для Януковича. А через Льовочкіна, чи через Юрія Мірошниченка передати Чечетову, що треба за це проголосувати. І рука Чечетова здійметься вгору за командою. І вже все буде проголосовано".

Він також додав: "І Янукович залишається чистим навіть перед своїми, кажучи, що це ж не я, це парламент і т.д. Це найпростіший варіант".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковичу залишилось сказати, скільки років отримає Тимошенко за Щербаня

Є ще варіанти поскладніші, наголосив "бютівець", але їх Янукович гальмує. Він пояснив: "Це затягування суду останньої інстанції, після якого можна вже подавати до Європейського суду. Навмисно затягується цей суд на місяць, навмисно відкриваються інші справи".

Яворівський нагадав, що нещодавно Янукович заявив, що тимошенко причетна до вбивства депутата Євгена Щербаня у 1996 році: "Виявляється, що Янукович вже опустився до того, що заявляє, не маючи суду, не маючи висновків, що вона причетна до вбивства Щербаня. Це вже повний маразм. Я уявляю, як на Заході дивляться на все. Президент дозволяє собі бути суддею, манія величі досягла вже абсолютного апогею".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справу Щербаня риють, щоб повернути довіру Заходу до Януковича

Як буде розвиватися надалі справа Тимошенко, залежить тільки від того, як себе поведе Янукович, підсумував Яворівський.

Зараз ви читаєте новину «"Заяви Януковича про помилування Тимошенко - це блєф" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути