Ексклюзиви
пʼятниця, 07 квітня 2006 12:31

Завтра Лукашенко стане президентом

У адміністрації президента Білорусі заявляють, що готові до проведення заходів з нагоди інавгурації новообраного глави держави Олександра Лукашенка, 51 рік. Вони заплановані на другу половину дня 8 квітня в Палаці республіки і на Жовтневій площі Мінська.

– Основні заходи щодо підготовки інавгурації практично завершені, – заявили сьогодні в адміністрації президента Білорусі. Там уточнили, що зараз працівники підприємства "Мінськгороформлення" закінчують святкове оформлення Жовтневої площі і установку сидінь на трибунах.

У адміністрації відзначили, що формат вступу до посади новообраного президента Олександра Лукашенка в основному не відрізнятиметься від інавгурації 2001 року.

Три білоруські телеканали проводитимуть пряму телевізійну трансляцію з  великого залу Палацу республіки. Там Лукашенко вступить на посаду голови держави після принесення присяги.

Після цього, як повідомили в ЦВК, голова Центрвиборчкому Лідія Єрмошина вручить йому посвідчення президента Республіки Білорусь.

У адміністрації президента Білорусі заявили, що на інавгурацію не планується запрошувати керівників іноземних держав.

Очікується, що після принесення присяги Лукашенко вийде на площу перед Палацом республіки, де будуть присутні представники білоруської громадськості, інтелігенції. Військовослужбовці Збройних сил і інших військових формувань принесуть присягу Головнокомандувачу, що вступив на посаду президента Білорусі, і пройдуть площею урочистим маршем.

Увечері на Жовтневій площі відбудеться концерт "За Білорусь", в якому візьмуть участь білоруські і російські естрадні виконавці.

За даними Центрвиборчкому Білорусі, за А.Лукашенко на виборах 19 березня свої голоси віддали 83% виборців, що взяли участь у голосуванні. У виборах взяло участь 92,9% виборців.

Того ж дня уряд Білорусі, згідно Конституції, складе свої повноваження перед президентом, що вступив на посаду.

Відповідно до закону "Про Раду міністрів і підлеглих йому державних органах" термін повноважень діючого уряду республіки, припиняється. Після чого глава держави розпочинає формування нового кабінету міністрів.

Кандидатура прем"єр-міністра вноситься президентом на затвердження парламенту. До формування нового уряду міністри і прем"єр виконують обов"язки, пише Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Завтра Лукашенко стане президентом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути