четвер, 09 грудня 2021 01:08

Завершилася зустріч голів британського і українського МЗС: про що домовилися

Завершилася зустріч голів британського і українського МЗС: про що домовилися
Кулеба завершив переговори в Британії. Фото: РБК

В Лондоні міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в рамках робочого візиту поспілкувався із держсекретаркою закордонних справ Ліз Трасс.

Представники обох країн обмінялися актуальною інформацією щодо безпеки на кордоні між Україною та Росією і на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, повідомляє пресслужба МЗС України.

Кулеба і Трасс також обговорили масову дезінформацію з боку Росії, спрямовану на дестабілізацію ситуації в Україні.

Представниця Великої Британії зазначила, що Сполучене Королівство підтримує суверенітет і цілісність українських територій. Офіційний Лондон також долучився до підготовки комплексу заходів, спрямованих на стримування російської агресії.

Мовилося про зміцнення обороноздатності України:

розбудову Військово-морських сил;

посилення підготовки військовослужбовців;

спільну протидію дезінформації;

однією з тем стала енергетична безпека й протистояння запуску російського газопроводу "Північний потік-2". Велика Британія підтримує позицію України в цьому питанні.

Великобританія підтримує цілі декларації Кримської платформи. Країни координуватимуть зусилля щодо підтримки міжнародної уваги до проблеми окупації Криму, покращенню ситуації на півострові у сфері прав людини та притягнення Росії до відповідальності.

Також Кулеба пояснив, на які цілі піде один мільярд фунтів від Беликої Британії. "Виділені ресурси підуть на проєкти в сферах інфраструктури, охорони здоров'я та чистої енергетики", написав він в Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Третя країна приєдналася до бойкоту зимової Олімпіади в Пекіні

За результатами переговорів президента Володимира Зеленського з прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном Лондон виділить додаткові кошти на підтримку України. Ідеться про 1 млрд фунтів стерлінгів. Це приблизно $1,3 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Завершилася зустріч голів британського і українського МЗС: про що домовилися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути