Ексклюзиви
пʼятниця, 06 червня 2008 15:21

Затулін у Сімферополі знову розбалакався про дружбу

Директор Інституту країн СНД, депутат Державної думи Росії Костянтин Затулін заявляє, що якщо влада України продовжуватиме курс на вступ країни до НАТО, то у РФ не буде іншого виходу, як відмовити від продовження Договору про дружбу, співпрацю і партнерство з Україною.

Про це Затулін заявив сьогодні журналістам у Сімферополі.

"У випадку, якщо не переможе здоровий глузд у влади України, і вона (Україна) продовжить офіційно добиватися членства в НАТО, продовжаться ті ганебні факти утисків російської мови, обмеження прав російського населення, то нам (Росії) нічого іншого не залишиться, ми (Держдума РФ) якраз з цього приводу звернулися не до України, а до свого Президента і уряду з пропозицією не продовжувати Договір між Росією і Україною", - сказав Затулін.

За його словами, "було б наївно вважати", що розрив Великого договору не обійдеться без наслідків. "Ясно, що наслідки будуть. Багато питань, які цим договором було знято, вони навіть проти волі і бажання хоч би кого там було, я впевнений, знову буде відкрито", - відзначив депутат Держдуми Росії.

"Це стосується багатьом тем, - продовжив Затулін. - І я переконаний, що саме це, те, що в договорі, в статті 2-ій, міститься взаємне визнання територіальної цілісності і кордонів – оце визнання важливе не тільки друзям Росії в Україні, а й тим, хто хотів б покермувати Україною і кермують сьогодні Україною. І вони чудово розуміють наслідки денонсації російсько-українського договору, саме тому так і нервують з цього приводу".

Депутат Держдуми РФ також відзначив, якщо "наші інтереси (Росії), інтереси наших співвітчизників в Україні поважатимуться", то тоді немає необхідності денонсувати Договір про дружбу. "У такому разі договір продовжить свою дію", - відзначив Затулін.

"Але якщо він не продовжить своєї дії, то потрібно буде вступити в нові переговори, - сказав російський парламентарій. - Але це вже будуть переговори в умовах, коли багато, раніше вирішених питань доведеться обговорювати по-новому, навіть якби ми цього не хотіли - життя змусить це зробити", - наголосив Затулін.

"Ми згодні були вважати і Севастополь, і Крим територією України, оскільки Україна обіцяла і дружбу, і співпрацю, і партнерство. Зрештою, між друзями – які рахунки! Але якщо у нас дружба не виходить, то тоді потрібно повернутися до питання і обговорити його по-новому", - сказав депутат Держдуми.

Сьогодні в Сімферополі, вітаючи кримчан з відкриттям фестивалю "Велике російське слово", Затулін заявив, що депутати Держдуми хвилюються за Крим. "Ми в Державній думі хвилюємось за Крим, любимо Крим, ми поважаємо Україну, безперечно, і я хочу це особливо наголосити, але хай ніхто не ображається на нас, ми добре знаємо історію, ми пам`ятаємо про те, скільки російської крові пролито тут, у Криму і в Севастополі", - сказав депутат.

"Я, звичайно, бажаю, аби колись на прапорі Автономної Республіки Крим було менше білого і більше синього і червоного кольорів", - додав Затулін. При цьому в розмові з журналістами він уточнив, що "ну, бодай як на прапорі Російської громади Криму", пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Затулін у Сімферополі знову розбалакався про дружбу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути