Ексклюзиви
вівторок, 12 лютого 2008 13:49

Затулін про конфлікт Ющенко-Тимошенко, газ і непристойних українських політиків

Перший заступник голови комітету Державної думи РФ у справах СНД і зв"язкам із співвітчизниками Костянтин Затулін упевнений, що "як би не складалися відносини між українськими елітами, заплатити Україні за газ все ж таки доведеться".

Як повідомляє прес-служба "Єдиної Росії", Затулін відзначив: "Декілька місяців виявилося цілком достатньо, щоб проблеми між Ющенком і Тимошенко знов вилізли на перший план. Тільки цим можна пояснити безперервну в Україні боротьбу за повноваження впливу на газову сферу. Абсолютно очевидно, що президент Ющенко не збирається ці повноваження делегувати уряду, і останнім часом він фактично звинувачує главу уряду в ситуації, що створилася".

"Результатом минулих переговорів в Москві з делегацією "Нафтогаза України", які успіху не принесли, стало звернення глави "Газпрому" Олексія Міллера до Президента України Віктора Ющенка про те, що газовий борг України досяг астрономічних величин. Абсолютно неважливо, яка буде посередницька схема постачань газу до України, нас в Росії, перш за все, цікавить питання повернення коштів, які ми зовсім не збиралися позичати Україні. Нас не просили про це, а просто залізли в нашу кишеню. Тому будь-яка держава, що поважає себе, повинна виконувати раніше підписані договори. Недотримання цих непорушних норм етики і викликає в Росії тривогу і заклопотаність. Ми намагаємося закликати українську сторону до очевидного здорового глузду", - підкреслив російський політик.

"В той же час українські політики поводяться дивно і навіть непристойно. Влаштовуючи розбірки між собою, вони норовлять втягнути в них Росію, вважаючи при цьому, що борги можна не віддавати. Тим часом, у відносинах між діловими партнерами завжди діяли прості принципи - за товар платять гроші, а не отримують його безкоштовно, як хочуть в Україні. Тому українським колегам хочеться нагадати, що економічні закони ніхто не відміняв, так само як і поняття елементарної порядності", - сказав Затулін.

Нагадаємо, сьогодні, 12 лютого, Президент України Віктор Ющенко відправився з робочим візитом в Російську Федерацію, де візьме участь в засіданні Українсько-російської міждержавної комісії. По завершенню засідання відбудеться церемонія підписання двосторонніх документів, пише Цензор.net.

Зараз ви читаєте новину «Затулін про конфлікт Ющенко-Тимошенко, газ і непристойних українських політиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути