субота, 06 червня 2009 18:08

Затулін потрапив до України на швидкій

Затулін потрапив до України на швидкій
Першого заступника голови комітету російської Держдуми у справах СНД і зв"язкам зі співвітчизниками, директори Інституту країн СНД Костянтина Затуліна відвезли з аеропорту Сімферополя до лікарні.

Як повідомлялося, Затулін прилетів у суботу до Сімферополя для участі в традиційному фестивалі "Велике російське слово", але не був допущений владою України на територію країни.

Прес-секретар фестивалю "Велике російське слово" Юрій Першиков повідомив, що Затуліна "наразі шпиталізовано до лікарнї "швидкої допомоги" в Центр діагностики".

"Тиск 240", - додав Першиков, припустивши, що, напевно, депутатові стало зле через спеку.

За його словами, Затуліну "близько 40 хвилин не надавали медичної допомоги, консул вимагав лікаря, лікаря не давали".

Українські прикордонники не дозволили російському депутатові зійти з літака, і той стояв на трапі протягом кількох годин. До аеропорту прибули представники Генерального консульства Росії в Сімферополі.

"Від нервової напруги у зв"язку з діями прикордонслужби України і від спеки в мене стався різкий стрибок цукру в крові", - невдовзі поскаржився Затулін.

Прикордонники нагадали, що депутата було оголошено персоною нон-ґрата у липні минулого року, і термін заборони закінчується тільки 24 липня цього року.

"У нього заборона на в"їзд до України, термін заборони ще не закінчився, тому поки він не може зійти з трапу літака", - пояснив представник Державної прикордонної служби.

Нагадаємо, що Україна раніше неодноразово забороняла в"їзд Костантіну Затуліну. Він був включений до реєстру персон, в"їзд яких є небажаним, через неприпустимі висловлювання про російсько-українські взаємини, які, з погляду української сторони.

25 липня 2008 року українська влада вчергове відмовила Затуліну в допуску на територію України.

Пізніше в Державній прикордонній службі України повідомили, що Затуліну заборонено в"їзд на територію України строком на рік, про що в паспорті парламентарія була проставлена відповідна відмітка.

Після того, як Затулін вчергове став персоною нон-ґрата в Україні, в Севастополі з"явилися біл-борди з написом: "Прощай, любимый город? Не дождетесь!". Трохи нижче, під написом, була розміщена фраза: "Севастополь и Черноморский флот неразделимы".

На початку серпня минулого року Україна "в якості крок доброї волі і прояв взаємоповаги в українсько-російських взаєминах" скасувала введену 24 липня заборону на в"їзд на її територію Затуліну, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Затулін потрапив до України на швидкій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути