пʼятниця, 25 липня 2008 11:49

СБУ порушила кримінальну справу щодо Затуліна

Служба безпеки України сьогодні ухвалила рішення про заборону в"їзду на територію України депутата Державної думи Росії Костянтина Затуліна і порушила щодо нього кримінальну справу за спробу дестабілізації ситуації під час святкування 1020-ї річниці Хрещення Київської Русі.

Про це поінформувало джерело в СБУ.

Згідно з отриманою інформацією, СБУ порушила кримінальну справу за статтями 14 і 294 Кримінального кодексу України за фактом отримання інформації, що Затулін і представник Інституту країн СНД Кирило Фролов намагалися дестабілізувати ситуацію під час святкування 1020-ї річниці Хрещення Київської Русі. При цьому, за словами джерела, вони хотіли залучити до цього прихильників Союзу православних.

За даними співрозмовника агентства, Затуліну заборонено в"їжджати в Україну протягом одного року. Зараз він перебуває на території аеропорту Сімферополя і намагається отримати принаймні одноразовий дозвіл на перебування в Україні.

Перший заступник голови Комітету Держдуми Росії у справах СНД Затулін був затриманий в аеропорту Сімферополя ввечері 24 липня. За інформацією російської телекомпанії НТВ, Затуліна зупинили співробітники правоохоронних органів, пред`явили документ про заборону в`їзду до України і поставили відповідну печатку в паспорт. Як зазначає НТВ, Затулін разом із групою депутатів Держдуми РФ прилетів до Сімферополя чартерним рейсом на тенісний турнір "Великий капелюх", який традиційно проводиться в Криму напередодні Дня ВМФ Росії, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «СБУ порушила кримінальну справу щодо Затуліна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути