середа, 29 березня 2017 04:52

Затримання Онищенка: у НАБУ сподіваються на екстрадицію нардепа

Затримання Онищенка: у НАБУ сподіваються на екстрадицію нардепа

Директор НАБУ Артем Ситник сподівається, що підозрюваного в організації корупційної схеми з продажу газу народного депутата Олександра Онищенка буде затримано та передано до України.

Відповідаючи на запитання, чи розглядає він можливість заочного засудження Онищенка, Ситник зазначив, що це питання більше до прокуратури. Про це він сказав у розміщеному на сайті НАБУ інтерв'ю "Громадському".

"Звичайно, ми з Холодницьким (головою Спеціалізованої антикорупційної прокуратури) обговорювали як варіант розвитку подій відносно Онищенка саме заочне засудження. Але ми все ж сподіваємося, що буде відповідне затримання і екстрадиція. Адже, якщо він потім з'явиться на території України, то вся справа починається заново - це в разі застосування процедури заочного засудження. Не хотілося б двічі ходити по одному й тому ж колу", - сказав директор бюро.

Народного депутата Олександра Онищенка підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої держава зазнала збитків приблизно на 3 млрд грн.
5 липня Верховна Рада зняла з нього недоторканність. 27 липня генпрокурор підписав повідомлення про підозру.
Онищенко втік за кордон.

Зараз ви читаєте новину «Затримання Онищенка: у НАБУ сподіваються на екстрадицію нардепа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути