пʼятниця, 13 жовтня 2017 16:58

Заступнику Пшонки оголосили підозру

Заступнику Пшонки оголосили підозру
Фото: 112.ua

Прокуратура вручила підозру колишньому першому заступнику генерального прокурора Ренату Кузьміну.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Золотий батон? Золотий зливок? Ні! Золота лопата! Саме така була виявлена під час обшуку в будинку батька колишньго першого заступника генпрокурора часів Януковича у грудні минулого року. ​Колишньому першому заступнику генпрокурора України та директору ДП "Комплекс відпочинку "Пуща-Водиця" ​повідомлено про підозру у вчиненні службових та інших злочинів. Самого екс-заступника генпрокурора оголошено у розшук", - повідомила Сарган.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2008-2010 роках Кузьмін із директором комплексу "Пуща-Водиця" захопили 1,0457 га землі на території комплексу, незаконно збудували там житловий будинок площею 1068 м2 і легалізували майно.

"Державі, згідно висновку судової експертизи, завдано шкоду в розмірі понад 1,2 млн грн, яка в 250 разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян та є тяжкими наслідками", - написала Сарган.

Будинок у 2010 році оцінювали в майже 8,4 млн грн.

"На теперішній час вжитими заходами встановити місцеперебування цієї підозрюваної особи не виявилося можливим. Відповідно до вимог КПК України підозрюваного оголошено у розшук, проведення якого доручено Нацполіції України, та вирішується питання щодо звернення до суду із клопотанням про обрання запобіжного заходу. Також 12.10.2017 заступник генерального прокурора України у присутності адвоката повідомив про підозру директору ДП "Комплекс відпочинку "Пуща-Водиця". На даний час на розгляді в суді перебувають клопотання прокурора про обрання цьому підозрюваному запобіжного заходу у вигляді взяття під варту та відсторонення від посади", - додала Сарган.

Суд арештував об'єкти нерухомості, у подальшому буде вирішено питання щодо їхнього повернення державі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковича та його силовиків викликають на допит

Наприкінці червня 2014 року МВС оголосило Рената Кузьміна у розшук. До цього повідомлялося, що Кузьмін фігурує у двох кримінальних провадженнях щодо незаконного взяття під варту Юрія Луценка.

Зараз ви читаєте новину «Заступнику Пшонки оголосили підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути