неділя, 02 травня 2010 13:20

Заступника Тягнибока допитували 5 годин

Заступника Тягнибока допитували 5 годин

П'ять годин допитував слідчий заступника голови ВО "Свобода" Андрія Мохника в суботу, розповів він Gazeta.ua.

Спочатку троє слідчих у цивільному прийшли до його сестри. Потім поговорили з Мохником по телефону. Зустрілись на Троєщині. Вручили тому постанову про примусовий привід.

"Мусимо вас доставити до головного управління МВС на Володимирську, 15, бо ви не приходили на допит за повісткою", - переповідає Мохник. - "Що за цирк? Кому ви вручали ту повістку? Бо я її не отримував". - "Нічого не знаємо, ми тільки виконавці", - відповіли. - "Ну не бігти ж мені від них! Поїхав на допит як свідок по кримінальній справі. Її порушили за статтею 293 за організацію акції протесту під Верховною Радою 27 квітня. Допит тривав 5 годин, хоч протокол вийшов доволі короткий. Черговий слідчий саме приїхав з розбою, там купа м'яса, людям кістки переламали, череп проломили. А тут я".

Слідчий розпитував затриманого про партію, коло обов'язків у ній, про події 27 квітня.

"Розповів, що бачив як міліція била людей, застосовувала кийки та сльозогінний газ. А він питає, чи закликав я через гучномовець бити міліціонерів, чи бив їх сам. Відповів, що ні. Також питав, чи отримали ми дозвіл на проведення мітингу. Пояснюю йому, що ми маємо проінформувати владу Києва, а заборонити мітинг може тільки суд", - зазначив Мохник.

Андрій Мохник каже, що "Свобода" надалі оскаржуватиме примусовий привід. А виклик на допит розцінює як тиск на опозиційну партію.

Нагадаємо, що 1 травня затримали заступника голови ВО "Свобода" Андрія Мохника, члена політради Ігора Мірошниченка, заступника голови Київміськорганізації Андрія Іллєнка та керівника "Студентської Свободи" Руслана Андрійка.

Між тим, у МВС кажуть, що не затримували представників "Свободи". Наголошують, що Мохник, Іллєнко та Андрійко є свідками у справі.

"1 травня їх викликали на допит у слідче управління. Мохник провів там 3 години (з 9:30 до 12:30), Іллєнко - годину, 15 хвилин (з 10:20 до 11:35), а Андрійко - менш ніж 40 хвилин (з 13:11 до 13:48)", - говорять у МВС.

Українські новини, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Заступника Тягнибока допитували 5 годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути