пʼятниця, 06 грудня 2019 13:58

"Зашквари МОЗ перейшли у хроніки дна": від Скалецької йде частина працівників

Керівниця Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції МОЗ Ірина Литовченко разом з частиною команди піде з міністерства до кінця року.

Рішення ухвалила після, як вона стверджує, вимоги стерти з офіційного сайту згадки про попередню команду та умисне приховування такого прохання.

"До кінця року я залишу міністерство разом із практично усією своєю командою. Вони так само не можуть більше терпіти постійні приниження та неадекватність того, що тут відбувається. При цьому вони залишаться у реформах та будуть розбудовувати державу в інших держорганах, де цінуватимуть їх професійність, відповідальність та ініціативність".

За словами Литовченко, 5 грудня ймовірна держсекретар МОЗ зателефонувала адміністраторам сайту й дала 5 хвилин на стирання всіх згадок про політичну команду попередниці чинної міністерки — Уляни Супрун. Її прохання виконали.

Автор: Уляна Супрун
  Скріншот пустих новин, у яких згадували політичну команду попередньої очільниці МОЗ Уляни Супрун
Скріншот пустих новин, у яких згадували політичну команду попередньої очільниці МОЗ Уляни Супрун

О 9 вечора на сторінці МОЗ у Facebook попросили написати повідомлення, що згадування стерлися внаслідок технічого збою.

"Сьогодні з'явилась неправдива інформація про те, що керівництво Міністерства охорони здоров'я видало наказ прибрати з офіційного сайту прізвища попередніх очільників установи. Рішуче наголошуємо, що ця інформація є фейком і не відповідає дійсності", — ствердили на сторінці МОЗ.

"Це відверта брехня, про яку знає все міністерство. Я попередила, що якщо вони примушують мене брехати на сторінці міністерства, на своїй сторінці і розповім правду", — вказала Литовченко.

Також вона заявила про відсутність затвердженого поділу повноважень між заступниками міністра, що призводить до хаосу. А також "міністерство обростає все більшою кількістю персонажів з неоднозначною репутацією, які чекають на можливість відірвати шматочок державного бюджету".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Скалецька або медреформа": за відставку міністерки вийшли під Кабмін

Станом на 13:50 6 грудня на Facebook-сторінці міністерства, Зоряни Скалецької та сайті міністерства жодної реакції не оприлюднено.

Зоряна Скалецька очолила МОЗ у серпні 2019, після парламентських виборів.

Її попередницею була Уляна Супрун, яка разом з командою запустила в Україні медичну реформу (вона триває досі). З 1 квітня 2020 року реформа охопить вторинну та третинну рівні меддопомоги.

Зараз ви читаєте новину «"Зашквари МОЗ перейшли у хроніки дна": від Скалецької йде частина працівників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути