Ексклюзиви
вівторок, 06 лютого 2018 11:35

Заборона "бандеризму" у Польщі: у Раді озвучили жорсткі вимоги

Заборона "бандеризму" у Польщі: у Раді озвучили жорсткі вимоги
"Радикали" просять Петра Порошенка поговорити з Анджеєм Дудою, щоб той не підписував скандальний закон. Фото: espreso.tv

У відповідь на польський закон про Інститут національної пам'яті фракція Радикальної партії пропонує створити робочу групу на чолі з дисидентом Юрієм Шухевичем і дати оцінку діям поляків щодо українців у минулому столітті.

Про це з трибуни оголосив "радикал" Ігор Мосійчук.

"Фракція Радикальної партії вимагає від Міністерства закордонних справ відкликати для консультацій посла України з Польщі, так як це пропонує зробити ізраїльський Кнессет.

Вимагаємо від Петра Порошенка негайно зустрітися зі своїм польським колегою і переконати його не підписувати антиукраїнський закон.

І останнє: створити у парламенті робочу групу на чолі з нашим колегою Юрієм Шухевичем, яка розгляне законопроекти, пропозиції, постанови і надасть оцінку геноциду по відношенню до українців, які робили поляки під час операції "Вісла" і так званої пацифікації", - сказав Мосійчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії шампанське лилося рікою - віце-прем'єр про "антибандерівський" закон

У ніч на 1 лютого Сенат Польщі ухвалив без поправок закон про Інститут національної пам'яті Польщі. Документ передбачає штраф або ув'язнення строком до 3 років за "заперечення злочинів українських націоналістів" проти поляків.

Далі закон повинен підписати президент.

Україна засудила ухвалення такого документа. Міністр закордонних справ Павло Клімкін наголосив, що ідея визнати якісь нації злочинними веде в нікуди. Розкритикували Документ Ізраїль, США, президент Європейської ради Дональд Туск, ОБСЄ. Польська інтелігенція просить президента ветувати законопроект. Похвалили Польщу за заборону "бандерівської ідеології" лише в Росії.

Зараз ви читаєте новину «Заборона "бандеризму" у Польщі: у Раді озвучили жорсткі вимоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути