четвер, 05 травня 2022 09:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Заморожені активи росіян слід конфіскувати для відновлення України - голова Євроради

Заморожені активи росіян слід конфіскувати для відновлення України - голова Євроради
Конфіскація заморожених активів росіян на користь відновлення України є питанням справедливості. Фото: pixabay.com

Активи громадян Росії, які потрапили під санкції, повинні бути конфісковані на користь України.

Ці кошти потрібні для відновлення збитків, які завдала Російська Федерація під час повномасштабної війни, заявив президент Євроради Шарль Мішель в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Конфіскація заморожених активів росіян на користь відновлення України є питанням справедливості. Особисто я абсолютно переконаний, що вкрай важливо не лише заморозити активи, але й уможливити їхню конфіскацію. Зробити їх доступними для відновлення країни. Це моє особисте переконання", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єврокомісія представила шостий пакет санкцій ЄС проти Росії

Мішель наголосив, що юридичний рівень цього питання непростий.

"У Євросоюзі існує 27 правових систем, і у багатьох державах-членах ЄС для цього потрібне буде рішення суду. Це важкий і довгий процес", - попередив він.

Водночас Мішель повідомив, що доручив юридичній службі Євроради підготувати "деякі можливі ідеї, щоб знайти юридичне рішення відповідно до принципів верховенства права, яке б полегшило й уможливило конфіскацію активів людей, які перебувають під санкціями ЄС або інших країн світу".

Майно російських олігархів, арештоване через санкції у зв'язку із розв'язанням Росією війни в Україні, навряд чи повернеться до попередніх власників. Йдеться, зокрема, про вилучені в росіян із путінського оточення яхти.

Понад 10 суперяхт загальною вартістю майже $2,3 млрд конфіскували або арештували в європейських портах за останні шість тижнів у межах масштабних санкцій, запроваджених проти російських олігархів після вторгнення РФ в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Заморожені активи росіян слід конфіскувати для відновлення України - голова Євроради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути