четвер, 27 жовтня 2011 13:01

Замковенко переконаний: справу проти нього "замовили" Портнов і Медведчук

Замковенко переконаний: справу проти нього "замовили" Портнов і Медведчук

Екс-голова Печерського районного суду Києва Микола Замковенко, проти якого впродовж майже 10 років розслідується кримінальна справа, впевнений, що його справу замовили Віктор Медведчук та Андрій Портнов.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Дело".

"Я думаю, все йде з Адміністрації президента. Є такий Андрій Портнов (радник президента з питань судоустрою - ред.), який нерівно дихає до мене. У всякому разі, мені так розповіли в судових колах, що саме він курирує моє питання", - сказав Замковенко.

Він нагадав, що особисто знайомий з Портновим, оскільки вони були в одній фракції в парламенті: "Але я знаю, що Портнов - це людина Медведчука, а справу проти мене ініціював саме Віктор Медведчук".

Він також підкреслив, що тоді у 2001 році прийняв правильне рішення: "У 2001 році я прийняв правильне рішення, яке відповідало верховенству права. Верховний Суд України пізніше залишив в силі моє рішення. Це говорить про його законності. Навіть президент Леонід Кучма прийняв це рішення. Я потім був у нього на прийомі. Він сказав: Микола Іванович, я ніяких претензій до тебе не маю".

У 2001 році тодішній голова Печерського райсуду Замковенко звільнив з-під варти Юлію Тимошенко. Того ж року Замковенка звільнили з посади й порушили проти нього кримінальну справу у зв'язку з тим, що, "будучи посадовцем, постійно здійснюючи функції судової влади – правосуддя, в період з 1996 по 2001 рік скоїв службові злочини і злочини проти правосуддя, пов'язані з використанням службового становища".

Зараз ви читаєте новину «Замковенко переконаний: справу проти нього "замовили" Портнов і Медведчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути