понеділок, 14 січня 2013 09:16

Замість Соркіна можна було поставити в НБУ циркову мавпу - Соскін

 Замість Соркіна можна було поставити в НБУ циркову мавпу - Соскін
Олег Соскін: глава НБУ - безграмотний. Фото: obozrevatel.com

Керівник Інституту трансформації суспільства Олег Соскін не задоволений призначенням Ігора Соркіна на пост голови НБУ.

Про це він заявив у коментарі Gazeta.ua.

Зокрема, економіста не задовольняє й рівень освіти Соркіна.

"Ми аналізували його професійну і освітню біографію. Якщо брати освіту, то він нібито закінчив якийсь танковий інститут у Баку, потім у 2006 якийсь економічний інститут, а ми знаємо, як вони закінчуються, і як там видаються дипломи. Тобто, за своїми фаховими знаннями людина однозначно безграмотна. З точки зору менеджерських здібностей, то кажуть, що от він очолював у Донецьку якусь контору Нацбанку. Виходить, що зараз поставити можна і мавпу, яка у цирку виступає, на будь-яку посаду. Це просто принцип каруселі, коли людину ставлять на посаду, щоб надати їй кар'єрне зростання. В 2011 році його зробили заслуженим економістом. Але його як не називай, він як не був фахівцем у питанні грошової політики, так ним і не стане", - впевнений Соскін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як у Раді обирали главу НБУ, штовхалися, а жінки бунтували

За його словами, призначення Соркіна стане "великим ударом" для НБУ.

"Він є членом правлячої Сім'ї Януковича. Він буде виконувати усі команди Сім'ї, працюватиме несамостійно. Його батько працює в Росії, і є громадянином Росії — працює у Газпромі. Тому, швидше за все, він є агентом впливу і був завербований ораганами КДБ. Він узагалі не має права очолювати Нацбанк. Вони з Арбузовим розграбували золотовалютні запаси. Усім відомо, що в 2011 році було 38, 2 мільярди, а на кінець 2012 ледве 24 з хвостиком залишилось. Спустили майже 37% золотовалютних запасів. Це питання треба розслідувати. Тому Соркіна треба не головою Нацбанку ставити, а у в'язницю саджати, за те, що розікрали мільярди доларів. Банківська система при них здоровішою не стала, з українського ринку банківського пішло 12 європейських банків. Те, що їх місця зайняли російські — це тільки гірше. Люди як купували багато валюти, так і купують. Ввели абсолютно совкову норму про купівлю валюти за паспортами", - нагадав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада домовилась із опозицією перед голосуванням за Соркіна - Литвин

На думку економіста, політика краху, яку проводило попереднє керівництво, продовжиться.

"Усе, що вони зробили з гривнею — за рахунок золотовалютних запасів. Вони її не зміцнили. Крім того, завдали удар по підприємствам-експортерам, змусивши їх обов'язково продавати 50% валютної виручки. Це політика краху, а не стабілізації і посилення національної валюти. Треба розбиратись із рефінансуванням банків, бо там зараз дуже складна ситуація. Крім того, вони порушили закон про Нацбанк, скуповуючи через підставні структури облігації внутрішнього займу. 53-54 статті забороняють купувати зобов'язання уряду. Таким чином, вони монетизували державний борг країни і послабили гривню", - пояснив Соскін.

Експерт також волів би, щоб на пост голови НБУ повернули Сергія Арбузова, щоб він міг відповісти за все, що наробив.

"І Прасолова (Ігора Прасолова — новопризначеного голову Мінекономіки — gazeta.ua) треба теж повернути на голову Наглядової ради. А не, як кажуть, "щоб щуку покарати, пустили щуку в ріку". Це буде. І вони нікуди від народного гніву не подінуться", - сподівається Соскін.

Зараз ви читаєте новину « Замість Соркіна можна було поставити в НБУ циркову мавпу - Соскін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути