пʼятниця, 15 квітня 2011 18:22

Заступник Путіна пояснив, чим загрожує Україні відмова від Митного союзу

Заступник Путіна пояснив, чим загрожує Україні відмова від Митного союзу

Україна буде складно поєднати зони вільної торгівлі ЄС та СНД.

Про це виступаючи на форумі "Ялтинські ділові зустрічі" сказав перший віце-прем'єр Ігор Шувалов.

"Це швидше експертна оцінка, неофіційна позиція РФ. Україну виявиться затиснутою між двома цими складними форматами, це не цілком комфортна ситуація ... Це якась ілюзія, що Україна зможе всидіти на двох стільцях - брати участь у зоні вільної торгівлі і СНД, і ЄС", - сказав він.

Перший віце-прем'єр також додав, що російська сторона продемонструвала України всі можливі позитивні результати співпраці в рамках Митного союзу. Однак після цього Росія переконалася в тому, що не всі її аргументи сприймаються.

"На жаль, однак, ми розумієм, що Україну участь у Митному союзі не приваблює... Громадськість орієнтована в бік європейської інтеграції", - додав він.

"Це не найкращим чином вплине на взаємний товарообіг", - заявив політик, додавши, що Росія буде змушена ввести обмежувальні заходи у відносини деяких видів української продукції.

Разом з тим перший віце-прем'єр РФ закликав не сприймати ці його коментарі в якості спроби чинити тиск на українську сторону.

"Щоб не виникало проблем, ми вважаємо за потрібне попередити про ті негативні наслідки, які можливі", - додав він.

Нагадаємо, що під час візиту до Києва прем'єр-міністр РФ Володимир Путін закликав Україну до інтеграціїї в Митний союз. За його словами, вступ Україну до цієї організації принесе до державної скарбниці близько 9 мільярдів доларів.

Зараз ви читаєте новину «Заступник Путіна пояснив, чим загрожує Україні відмова від Митного союзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

138

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути