середа, 24 січня 2018 11:59

Заступник міністра, суддя, генерал - хто претендує на крісла в ЦВК

Заступник міністра, суддя, генерал - хто претендує на крісла в ЦВК
23 січня президент Петро Порошенко під час зустрічі з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм підписав подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії. Фото: УНІАН

23 січня президент Петро Порошенко під час зустрічі з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм підписав подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії.

У громадянській мережі ОПОРА повідомили про кандидатів в члени ЦВК.

Представники БПП:

Михайло Вербенський

1956 року народження, генерал

Освіта: 1986-го закінчив Вище політичне училище МВС СРСР, а в 1992 р. – Академію МВС СРСР. Кандидат юридичних наук.

В органах внутрішніх справ з 1976 р. Протягом 1995–1997 рр. – заступник начальника управління правового забезпечення – начальник відділу підготовки проектів відомчих нормативних актів штабу МВС. У 1997–1998 рр. – заступник начальника Головного штабу МВС – начальник управління правового забезпечення. З 1998 р. – перший заступник начальника Головного штабу МВС. З червня 2001 р. – заступник голови Державного департаменту з питань виконання покарань.

У 2005 році став керівником Головного штабу МВС.

У березні 2014 року призначений на посаду директора Департаменту моніторингу та організаційно-інспекторської роботи МВС.

Ольга Желтова

1964 року народження

Заступник завідувача секретаріату Комітету Верховної Ради VIII скликання з питань правової політики та правосуддя.

Помічник народного депутата IV скликання Юрія Ключковського.

Світлана Кустова

1979 року народження.

Юристоконсул ТОВ "Адвокатська компанія "Моор і Партнери".

На позачергових виборах до Верховної Ради 30 вересня 2007 року – кандидат у народні депутати від блоку "Наша Україна – Народна самооборона" (під номером 145).
На позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року була уповноваженою особою партії "Блок Петра Порошенка".

На громадських засадах — помічник народних депутатів IV – VIII скликань: Миколи Катеринчука (IV – V скликання), Романа Зварича (VI скликання), Петра Порошенка (VII скликання), Ірини Фріз (VIII скликання).

Ольга Лотюк

1973 року народження.

Освіта: Київський національний університет імені Тараса Шевченка, юридичний факультет.

Доцент кафедри конституційного та адміністративного права Київського національного університету імені Тараса Шевченка з 2002 року.

Була помічником на громадських засадах народного депутата IV скликання від блоку "За єдину Україну!" Миколи Онищука.

У 2006 році була кандидатом у народні депутати від партії "Нова сила" (№ 2 у виборчому списку).

Віталій Плукар

1986 року народження

Освіта: У 2011 році захистив кандидатську дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук у Львівському державному університеті внутрішніх справ.

Завідувач відділу моніторингу діяльності місцевих органів влади та підтримки їх правотворчих ініціатив Департаменту місцевого самоврядування та децентралізації Адміністрації Президента.

Був помічником (на платній основі) народного депутата Валерія Карпунцова, обраного до Верховної Ради VII скликання за списком партії "УДАР Віталя Кличка".

Тетяна Сліпачук

З 2004 до 2011 р. — партнер ЮФ "Василь Кисіль і партнери", керівниця практики міжнародної торгівлі та міжнародного арбітражу. З 2011-го по нинішній час — партнер ЮФ Sayenko Kharenko, керівник практики міжнародної торгівлі та міжнародного арбітражу.

"Народний фронт":

Наталія Бернадська

(Дівоче прізвище Севостьянова) — перший заступник міністра юстиції. Перед цим — урядова уповноважена у справах Європейського суду з прав людини; кандидат юридичних наук.

Ірина Єфремова

1959 року народження

Народний депутат.

Освіта — Харківський педагогічний інститут ім. Григорія Сковороди за спеціальністю вчитель російської мови та літератури, 1988 рік, та Українська Національна академія ім. Ярослава Мудрого за спеціальністю правознавство, 2003 рік.

Леонтій Шипілов

1977 року народження

Освіта: Національний університет "Юридична академія України імені Ярослава Мудрого". У 2004 році захистив кандидатську дисертацію.

Доцент кафедри міжнародного права і спеціальних правових дисциплін Національного університету "Києво-Могилянська академія".

Помічник народного депутата 8-го скликання Миколи Величковича (за строковим трудовим договором за сумісництвом).

Радник першого заступника Голови Верховної Ради України.

Під час парламентських виборів 2012 року включений до виборчого списку політичної партії "УДАР Віталія Кличка" під № 134.

"Самопоміч":

Євген Радченко

1973 року народження

Працював міжнародним спостерігачем, керівником групи міжнародних спостерігачів, консультантом виборчих штабів, керівником групи юридичних консультантів виборчого штабу. З 1994 по 2004 роки був заступником голови правління Комітету виборців. У 2004 – 2005 роках працював координатором виборчих програм Асоціації американських юристів (ABA/CEELI). З 2005 по 2008 роки працював радником з питань виборів та управління координатора проектів ОБСЄ в Україні.

Директор з розвитку в МГО "Інтерньюз-Україна". З 2009 року – експерт Венеційської комісії. Працював на виборах у 14-ти країнах.

Був помічником-консультантом народного депутата Володимира Стретовича у четвертому скликанні Верховної Ради.

Радикальна партія:

Тетяна Юзькова

народний депутат

Група "Відродження":

Алла Басалаєва

1981 року народження

Суддя Дарницького районного суду м. Києва (рекомендація Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 14 листопада 2011 року).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У КВУ дали оцінку кандидатам у Центрвиборчком

У 13 із 15 членів сплив термін повноважень. Вони продовжують виконувати обов'язки на підставі змін до закону про ЦВК. Постанову про заміну членів ЦВК у парламенті зареєстрували ще у 2015 році. Однак через відсутність компромісу між фракціями та президентом, це питання гальмується.

Зараз ви читаєте новину «Заступник міністра, суддя, генерал - хто претендує на крісла в ЦВК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути