понеділок, 27 лютого 2023 18:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Залужний зідзвонився із американським генералом. Говорили про F16 і не тільки

Залужний зідзвонився із американським генералом. Говорили про F16 і не тільки
Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний поговорив із американським колегою. Фото: Facebook.com/CinCAFU

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний поговорив із головою об'єднаного комітету начальників штабів Сполучених Штатів Америки Марком Міллі.

Розмова стосувалася, зокрема, надання бойових літаків F16. Про це Залужний повідомив у понеділок.

"Актуалізував необхідність посилення спроможностей системи протиповітряної оборони України, зокрема й за рахунок надання багатоцільових бойових літаків F16", – розповів генерал.

Також "традиційно приділили увагу питанням постачання військової техніки, озброєння і боєприпасів у рамках міжнародної технічної допомоги Україні".

Залужний і Міллі обговорили ситуацію на лінії фронту і подальші плани Сил оборони щодо деокупації території України від російських загарбників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не тільки Leopard: Польща передасть Україні свої основні танки Twardy

Залужний подякував Міллі, керівництву і народу США за послідовну підтримку нашої держави у боротьбі з неспровокованою і невиправданою агресією Росії.

"Кожний отриманий снаряд, кожна одиниця озброєння і техніки – це врятовані життя українських військових та мирних громадян. Завдяки допомозі партнерів ми тримаємося і неодмінно переможемо", – заявив головнокомандувач.

F-16 Fighting Falcon ("бойовий сокіл") – американський багатофункціональний легкий винищувач, розроблений для Повітряних сил США.

Цього місяця президент України Володимир Зеленський заявив про роботу над "літаковою коаліцією". Українські пілоти тренуватимуться на літаках F-16, сказав Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Залужний зідзвонився із американським генералом. Говорили про F16 і не тільки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути