четвер, 13 жовтня 2022 14:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Закрити небо над Україною – які найголовніші висновки з "Рамштайн-6"

Закрити небо над Україною – які найголовніші висновки з "Рамштайн-6"
Європа вже зрозуміла, що треба думати над майбутньої роллю ЄС у світовій безпеці та чітко окреслити відносини із Росією та Китаєм, пояснює Олег Бєлоколос. Фото: sylaichest.org

На зустрічі у форматі "Рамштайн-6" у Брюсселі країни Європи та США домовилися передати Україні нове озброєння для захисту від російським ракет. Таке рішення прийняли через масовані обстріли українським міст, які Росія вчинила напередодні. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів дипломат, голова правління Фонду "Майдан закордонних справ" Олег Бєлоколос.

"Допомога посилюється. Наскільки можна судити із номенклатури озброєнь. Багато наголошувалося на протиракетній та протиповітряній обороні. Розширюється підготовка наших військових. Тому що дають багато нового озброєння, з яким наші військові ще не знайомі або недостатньо ознайомлені. Основну роль досі відіграють Сполучені Штати. Загалом, можна позитивно оцінити результати цього "Рамштайну", – пояснює Бєлоколос.

Системи, які надають Україні, недешеві навіть для США, пояснює дипломат.

"Тому Штати залучають інші країни, де ці системи інтегровані. Навчання буде під єдиним командуванням. На це піде якийсь час, але якісні зрушення вже є. Це все відбувається "завдяки" варварським ракетним обстрілам Росії. Це було, мабуть, найголовнішою причиною рішень нового "Рамштайну", – додає Бєлоколос.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Треба судити колаборантів" – чи допоможе заборона партій зупинити російський вплив в українській політиці

Європа вже зрозуміла, що треба думати над майбутньої роллю ЄС у світовій безпеці та чітко окреслити відносини із Росією та Китаєм, пояснює дипломат.

"Зараз відбувається об'єднання країн Європи, щоб встановити свою роль із новим розумінням, як захищати та просувати європейські цінності. Дискусії вже почалися. Вимальовується стратегічне бачення, якою буде Європа. І ми разом із нею. Фактично зупинено експорт російського вугілля до ЄС. Очікуємо, що буде ембарго на російську нафто та нафтопродукти. Поступово Росія позбавляється ринку. Європа розуміє, що така залежність не йде на користь безпеці. І іноді треба поступатися тактичними перевагами заради запровадження стратегічних підходів", – додає Бєлоколос.

Найближчими тижнями Україна отримає додаткові реактивні системи залпового вогню MARS II і самохідні артилерійські гаубиці PzH 2000.

Про додаткове озброєння повідомило міністерство оборони Німеччини на зустрічі у форматі "Рамштайн-6" у Брюсселі.

Mars II є німецьким аналогом HIMARS. Дальність польоту – 40 км. Боєприпас здатний пробити броню завтовшки до 140 мм.

Призначена для знищення скупчень живої сили і техніки противника, артилерійських батарей, засобів ППО, командних пунктів і вузлів зв'язку.

Зараз ви читаєте новину «Закрити небо над Україною – які найголовніші висновки з "Рамштайн-6"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути