Ексклюзиви
четвер, 10 жовтня 2019 16:26

Закон про землю не можна нести до Верховної Ради – Зеленський

Закон про землю не можна нести до Верховної Ради – Зеленський
Уряд планує запустити ринок землі з 1 жовтня 2020 року. Фото: kurkul.com

Законопроект про продаж земель сільськогосподарського призначення поки не можна подавати на розгляд парламенту, його необхідно доопрацювати.

На цьому наголосив президент Володимир Зеленський під час прес-марафону на Kyiv Food Market.

"Ситуація із земельним законом складна. Я знайшов час і зустрівся з багатьма фермерами. Я їх почув, "червоні лінії" ми побачили. Зараз я кажу, що в жодному разі не можна нести цей закон до Верховної Ради", - сказав глава держави.

Він наголосив, що певний час сільськогосподарську землю в Україні потрібно продавати виключно українцям.

"Усе повинно бути виписано в новому законі, ми не продаватимемо землю іноземцям. Через якийсь час можна буде відкрити ринок іноземним компаніям, які працюватимуть на нашій землі, і українці там працюватимуть. Зараз є іноземці, які орендують землю в Україні. І кейс із ними теж треба вирішувати. Що робити з іноземцями, які 5-10 років працюють на нашій землі... Усе це треба врегулювати в законі про ринок землі. До 1 грудня ми встигнемо", - переконаний Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи підтримують в Україні відкриття ринку землі — опитування

25 вересня Кабінет міністрів затвердив законопроект про ринок землі та передав його на розгляд до парламенту. У разі ухвалення документу Верховною Радою в Україні скасують заборону на продаж земель сільськогосподарського призначення з 1 жовтня 2020-го.

Одна людина або компанія разом із пов'язаними особами сукупно зможе купити не більш як 15% с/г земель у межах однієї області або 0,5% всіх земель с/г призначення в Україні. Першочергове право на купівлю землі отримає її орендар.

Уперше мораторій на продаж землі в Україні запровадили 2001-го, після чого кілька разів продовжували. Востаннє парламент продовжив мораторій своїм голосуванням 20 грудня 2018-го. Він чинний до 2020-го.

Зараз ви читаєте новину «Закон про землю не можна нести до Верховної Ради – Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути