субота, 28 вересня 2013 14:07

Закон про прокуратуру є найбільш проблемним, але потрібним Європі - екс-міністр

Закон про прокуратуру є найбільш проблемним, але потрібним Європі - екс-міністр
Микола Оніщук Фото: president.gov.ua

Закон про прокуратуру є найбільш проблемним серед законів, які від України вимагає ухвалити ЄС для підписання Угоди про асоціацію. Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" сказав колишній міністр юстиції Микола Оніщук.

"Думаю, що найголовніша дискусія з приводу цього закону розгорнеться по статті 24, яка закріпляє за прокуратурою право представляти інтереси фізичних осіб, зокрема неповнолітніх, осіб з обмеженими фізичними можливостями, а також інтереси держави у судах. І за формулою представлення інтересів у судах проглядаються деякі компоненти пресловутого загального нагляду", – заявив Оніщук.

Він вважає, що з приводу цих положень розгорнеться найбільша дискусія у парламенті.

"Очевидно, що фахівці в галузі права, зокрема ті, які представлені у парламентських фракціях, це помітили. Впевнений, що це помітить і Венеціанська комісія. Швидше за все, з приводу цих положень і розгорнеться найбільша дискусія у парламенті", – додав він.

На думку Оніщука, "закон буде ухвалено і буде знайдений компроміс в тих формулюваннях і визначеннях, які стануть предметом дискусії". За словами колишнього міністра, підставою для такого оптимізму є зокрема й позиція самої Генпрокуратури, керівництво якої визнає, що її структура і функції потребують модернізації.

Зараз ви читаєте новину «Закон про прокуратуру є найбільш проблемним, але потрібним Європі - екс-міністр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути